Marko Anttila johdatti Leijonat isänpäivänä voittoon Ruotsista

MAAJOUKKUE / Uutinen
Marko Anttila oli jälleen Leijonien sankari aivan kuin monesti aiemminkin.
Kuva © Tiia Mahkonen

Leijonat voitti Ruotsin maalein 4−1 isänpäivän klassikkomittelössä Suomen EHT-turnauksen päätöksessä. SInivalkoisten sankarina hääri tuttu mies, kun Marko Anttila syötti voittomaalin Antti Suomelalle ja iski itse kolmannen osuman Ruotsin verkkoon.

Hannes Björninen avasi ottelun maalihanat komealla kudilla, mutta Tre Kronor tuli vielä tasoihin Max Fribergin ohitettua Harri Säteri. Leijonat kuitenkin löysi peliinsä uutta virtaa ja Anttilan Suomelan hyökkäyssommitelman päätteeksi taululla oli jälleen kotijohto.

Anttila itse tuuppasi kiekon tyhjään ruotsalaismaaliin kolmannessa erässä. Maalivahti Säteri pokkasi osumaan syöttöpisteen. Hyvin pelannut Säteri pysäytti 28 kiekkoa ja ruotsalainen virkaveli Marcus Högberg otti kiinni 18 laukausta.

Ruotsi yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta hyvän turnauksen pelannut A-maajoukkuedebytantti Eetu Liukas napautti pikkumustan tyhjään rysään ja naulasi ottelulle samat päätöslukemat kuin Leijonilla oli aikanaan MM-finaalissa Ruotsia vastaan vuonna 1995.

» Lähetä palautetta toimitukselle