Maple Leafs hankki isoja kaloja haaviinsa Nick Folignon ja David Rittichin muodossa

NHL / Uutinen
David Rittich torjuu loppukauden kiekkoja Toronto Maple Leafsin riveissä.
Kuva © Getty Images
Toronto Maple Leafs sai kipeästi kaivattua vahvistusta maalivahtiosastolleen, kun se hankki David Rittichin Calgary Flamesista. Vaihdossa Maple Leafs antoi kolmannen kierroksen varausvuoron vuodelle 2022. Lisäksi Maple Leafs hankki kokemusta hyökkäykseensä, kun Nick Foligno siirtyy vaahteralehtipaitaan Columbus Blue Jacketsista kolmen seuran vaihtokaupassa.

Frederik Andersenin loukkaantumisen jälkeen maalivahtiosastonsa kanssa tuskaillut Toronto Maple Leafs sai kauan kaivattua helpotusta, kun se hankki David Rittichin Calgary Flamesista. Vaihdossa Flames sai kolmannen kierroksen varausvuoron vuoden 2022 varaustilaisuuteen. Flames myös pidätti kaupassa 50 prosenttia Rittichin palkasta.

28-vuotias Rittich on tällä kaudella pelannut Flamesin maalilla 12 ottelua, joista hän on ottanut neljä voittoa. Rittich on päästänyt 2,90 maalia ottelua kohden ja hänen torjuntaprosenttinsa on 90,4. Rittichin sopimus umpeutuu kesällä ja hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti.

Koko tähänastisen uransa Flamesissa viettänyt Rittich on pelannut viiden NHL-kauden aikana 117 NHL-ottelua torjuntaprosentilla 90,8.

Myös Nick Foligno vaahteralehtipaitaan

Maple Leafs hankki myös hyökkäykseensä aimo annoksen johtajuutta, kun Nick Foligno siirtyi vaahteralehtipaitaan Columbus Blue Jacketsista kolmen joukkueen kaupassa, jossa se sai myös Stefan Noesenin San Jose Sharksista. Vaihdossa Blue Jackets sai ensimmäisen kierroksen varausvuoron vuodelle 2021 sekä neljännen kierroksen varausvuoron vuodelle 2022. Sharks puolestaan sai neljännen kierroksen varausvuoron vuodelle 2021.

Blue Jackets pidätti kaupassa 50 prosenttia Folignon palkasta. Sharks sai varausvuoron pidätettyään jäljelle jääneestä osuudesta 50 prosenttia. Maple Leafsin palkkakattoa Folignon palkka kuluttaa siis vain 25 prosenttia.

33-vuotias Foligno on tällä kaudella pelannut Blue Jacketsin paidassa 42 ottelua, joissa hän on tehnyt pisteet 7+9=16. Folignolla on menossa viimeinen vuosi sopimuksestaan Blue Jacketsin kanssa ja hänestä tulee kesällä rajoittamaton vapaa agentti.

» Lähetä palautetta toimitukselle