Maalitykki, sensaatiomaalivahti ja nuoria kykyjä − Naisten Liigassa solmittiin ensi kauden sopimuksia

Naisten Liiga / Uutinen
Lisette Täks jatkaa KIekko-Espoossa.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoo, HIFK, TPS ja RoKi solmivat ensi kauden naisten liigasopimuksia. Muun muassa viime kauden maalipörssin ykkösnimi LIsette Täks jatkaa tutussa joukkueessa.

Viime kauden runkosarjan maalipörssin nimiinsä vienyt Lisette Täks jatkaa Kiekko-Espoossa ja HIFK:n Suomen mestaruuteen hurjan kevään myötä vienyt Miia Vainio pysyy Stadin Gimmojen maalilla, Nuorista pelureista Jenna Wessman jatkaa TPS:ssä ja Emilia Herranen palaa Rovaniemelle ja pukeutuu RoKi-paitaan.

Täks, 21, teki Naisten Liigan runkosarjassa viime kaudella hurjat 39 maalia ja 54 pistettä. Hän voitti sarjan maalipörssin. Hopeaan päättyneellä sesongilla Kiekko-Espoon hyökkääjä paukutti pudotuspeleissäkin kymmeneen otteluun 11 maalia. Täks murtautui myös Naisleijonien EHT-rinkiin toden teolla.

20-vuotias Vainio sai yllättäen ykkösmaalivahdin vastuun loppukaudeksi Kiia Lahtisen loukkaannuttua. Veräjänvartija hoiti tonttinsa tyylikkäästi ja torjui HIFK:n mestaruuteen. Kuudessa pelaamassaan pudotuspeliottelussa Vainio suorutui torjuntaprosentilla 94,1 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,35.

− Odotan ensi kaudelta kovia treenejä ja pelejä. Mukava saada joukkueeseen myös uusia sekä nuoria taitavia pelaajia. Innostuneilla ja odottavaisilla fiiliksillä lähden ensi kauteen, Vainio sanoi tiedotteessa.

Wessman, 16, jatkaa turkulaisjoukkueessa toiselle naisten liigakaudelleen. Puolustaja pelasi debyyttikautensa runkosarjassa 17 ottelua ja saalisti yhden syöttöpisteen. Kolme pudotuspelimittelöä sujuivat tehopisteittä.

− Mukava päästä nyt ihan oikeasti mukaan tähän joukkueeseen. Kesätreenit ovat sujuneet hyvin ja joukkueessa on positiivinen asenne. Tosi odottavaiset ja hyvät fiilikset ensi kaudesta. Odotan ensi kaudelta urheilijaksi kasvamista ja kovaa vääntöä kaukalossa, Wessman tuumi.

Herranen,15, vietti viime kauden Kärppien akatemiajoukkueessa. Nyt edessä on paluu Rovaniemelle. Päävalmentaja Oona Parviaiselle nuori hyökkääjä on tuttu pelaaja.

− Muistan Emilian tyttöjen aluekartoituksesta ja tyttöjen Pohjola-leiriltä. Emilia on hyväkokoinen hyökkääjä, jolla on perusasiat kunossa. Nyt kun hän hyppää tähän meidän arkeen niin uskon, että tulee vähän räväkkyyttä lisää kentälle. Emilia on tunnollinen harjoittelija, ja uskon, että hän menee ensi kauden aikana paljon eteenpäin, Parviainen sanaili tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle