Maajoukkuepakki vaihtaa joukkuetta Ruotsissa − Aino Karppinen Leksands IF:n riveihin

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Uutinen
Aino Karppinen edusti Suomessa viimeksi RoKia.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Karppinen pelasi viime kaudella SDHL:ää AIK:ssa. Hän kuului Naisleijonien tämän kevään MM-joukkueeseen.

Ruotsin naisten pääsarjajoukkue Leksands IF tiedotti, että Aino Karppinen pelaa ensi kauden kattavalla sopimuksella sen riveissä. Viime kaudella Karppinen pelasi SDHL:ää AIK:ssa, jossa teki 32 runkosarjaottelussa 5+6=11 pistettä. Neljässä pudotuspelimatsissa hän nakutti tehot 1+4=5.

− Odotan innolla joukkueeseen liittymistä ja Leksandiin tutustumista. Pidän itseäni hyökkäävänä puolustajana ja tykkään pelata kiekolla. Sain vaikutelman, että Leksands IF:ssä on kova kilpailutilanne ja korkea taso sekä jäällä että sen ulkopuolella, Karppinen toteaa tiedotteessa.

Leksands IF:n urheilupäällikkö Alexander Bröms kehuu Karppisen kansainvälistä kokemusta ja monia esiintymisiä Naisleijonissa.

− Kahden viime kauden aikana olemme nostaneet rimaa pelin tasossa seurassa ja tämä on yksi syy, miksi Aino liittyi joukkueeseemme.

Karppinen oli mukana tämän kevään Naisleijonien MM-joukkueessa, muttei saanut vyölleen yhtään ottelua. Hän on kuitenkin esiintynyt maajoukkueessa monena vuonna ja on voittanut urallaan yhden MM-pronssin. Hän siirtyi Ruotsin SDHL:ään kaudella 2021−22 pelattuaan pitkään Suomessa edustaen Kärppiä sekä RoKia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös