Maajoukkueisiin uusia nimiä penkin taakse − Lauri Mikkolasta Nuorten Leijonien päävalmentaja

MAAJOUKKUE / Uutinen
Lauri Mikkola pääsee apuvalmentajan tontilta päävalmentajan rooliin.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Nuorten maajoukkueissa nähdään muutoksia valmennuksessa.

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti valmentajamuutoksista nuorten maajoukkueissa. Aiemmin Nuorten Leijonien ja Pikkuleijonien joukkueita luotsanneet Tomi Lämsä ja Lauri Merikivi siirtyivät molemmat valmentamaan Liigaan.

Nuorissa Leijonissa viime kaudella apuvalmentajana toiminut Lauri Mikkola ottaa tulevalle kaudelle ohjat päävalmentajan roolissa. Mikkolan sopimus on 1+2- vuotinen. Elmon saamien tietojen mukaan valmennusryhmässä nähtäisiin myös entiset jääkiekkoilijat Pekka Rinne, Mikko Koivu ja Juha-Pekka Hytönen.

Marko Kauppinen on toiminut edeltävillä kausilla alle 16- ja 17-vuotiaiden päävalmentajana ja jatkaa saman ikäluokan kanssa myös Pikkuleijonien päävalmentajana. Kauppisen sopimus päättyy huhtikuun lopussa Espoossa ja Vantaalla pelattaviin U18-kisoihin. Kauppisen jälkeen ohjat ottaa Mikael Kotkaniemi, joka luotsaa tällä kaudella U17-poikien maajoukkuetta.

Myös Tyttöleijonien valmennuksessa nähdään pienoisia muutoksia, kun nykyinen päävalmentaja Mira Kuisma jatkaa edelleen roolissaan päätoimisesti. Kuisman tilalle Team Kuortaneelle tulee Juuso Nieminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle