Maailmanmestari ja olympiavoittaja Frans Tuohimaa on löytänyt uuden joukkueen

SHL / Uutinen
Jukurit purki Frans Tuohimaan sopimuksen pelaajan pyynnöstä vain kaksi tuntia ennen siirtoikkunan sulkeutumista.
Kuva © Tiia Mahkonen
SHL-joukkue Frölunda HC on saanut riveihinsä suomalaisvahvistusta. Leijonien kultavahti Frans Tuohimaa siirtyy ruotsalaisseuraan loppukauden mittaisella sopimuksella.

Alkukauden pelaamatta ollut suomalaisvahti Frans Tuohimaa on löytänyt uuden joukkueen. 32-vuotias konkari siirtyy loppukaudeksi Frölunda HC:n riveihin. HIFK:n kasvatti torjui viime kaudella Liigassa Jukureiden riveissä 34 ottelua 89,5 torjuntaprosentilla. Kausi jatkui Ruotsin liigassa Skellefteå AIK:ssa, jossa hän pelasi neljä runkosarjaottelua (92,8%) ja yhden pudotuspelin. 

Frölunda HC on voittanut Ruotsin mestaruuden viisi kertaa vuosina 1965, 2003, 2005, 2016 ja 2019. Jääkiekon mestareiden liigan CHL:n seura on voittanut neljästi (2016, 2017, 2019 ja 2020).

– On jännittävää pelata Frölundassa. Seura, jolla on perinteitä, ja joista olen kuullut vain hyviä asioita. Frölunda on Suomessa ja koko Euroopassa arvostettu seura, jolla on korkea toiminnan taso, Tuohimaa sanoo.

Tuohimaa voitti Leijonien kolmosvahtina maailmanmestaruuden ja olympiakultaa vuonna 2022. Hän on pelannut Liigassa HIFK:n ja Jukureiden lisäksi SaiPassa, HPK:ssä ja Jokereissa. Otteluita löytyy myös AHL:stä ja KHL:stä.

» Lähetä palautetta toimitukselle