MTV: Riku Kallioniemi kommentoi pudotuspelikuvioita − mestaruus ratkaistaan tarvittaessa yhdellä ottelulla

LIIGA / Uutinen
Riku Kallioniemi vahvisti Liigan pudotuspelikuvioita.
Kuva © Mikko Lieri
Jääkiekon SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Riku Kallioniemi vahvisti C Moren haastattelussa kevään pudotuspelien kuvioita.

Liigan runkosarja päättyy tiistaina 13. huhtikuuta. Riku Kallioniemi vahvisti, että pudotuspelit alkavat kaksi päivää myöhemmin, ja 1. kierros pelataan CHL:stä tutulla järjestelmällä, eli kahden ottelun yhteistuloksella. Mikäli maalit ovat tasan kahden ottelun jälkeen, pelataan jatkoaikaa viidellä viittä vastaan ratkaisuun asti. Ensimmäinen ottelu pelataan heikommin sijoittuneen kotikentällä ja toista isännöi paremmin sijoittunut joukkue. 

Vielä puolivälierävaiheessa pelataan varmuudella joukkueiden kotipaikkakunnilla, mutta siitä eteenpäin lopulliset ratkaisut ovat vielä auki.

– Vaihtoehtoina ovat muun muassa se, että pelipaikkakunnilla pyritään aina "kuplautumaan" niin hyvin kuin se on mahdollista. Tai sitten se, että semifinaalivaiheesta eteenpäin rakennetaan keskitetty kupla, Kallioniemi sanoo.

Mikäli joukkueissa ilmenee koronavirustapauksia ja edessä on karanteeneja, niin nykyisten pudotuspelijoukkueiden ulkopuoleltakin voi nousta vielä taisteluun mestaruudesta.

– Olemme sopineet, että jos esimerkiksi nyt, ennen pudotuspelien alkua, tulee tartuntatapauksia, pudotuspelit aloitetaan joka tapauksessa kymmenellä joukkueella. Sitten paikkoja täytetään järjestyksen mukaan.

– Kaikki ymmärtävät, että jos kesken tiiviin pudotuspelisarjan joudutaan kahden tai edes viikon karanteeniin, tarkoittaa se käytännössä sitä, etteivät muut ehdi odottamaan, Kallioniemi muotoilee.

Kallioniemi kertoo myös, että mestari etsitään pelaamalla, tarvittaessa jopa yhdellä ottelulla. 

– Jos vaihtoehtoina ovat skenaariot siitä, että kausi keskeytetään ja meillä ei ole mestaria, tai että meillä on mahdollisuus pelata yksi ottelu ja sen voittaja voittaa jääkiekon SM-liigan mestaruuden 2021, niin se on varmasti parempi vaihtoehto, Kallioniemi pyörittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Kolumni
Pitsiturnaus saa täydet katsomot, mutta nuoret kiekkoilijat odottavat pihalla − hallitus pettää lupauksensa nuorille urheilijoille
9.4.2021 13:02
Suomen hallituksen perjantaina julkaiseman koronapandemian exit-suunnitelman mukaan ensimmäisenä halutaan purkaa lapsia ja nuoria koskevia rajoituksia. Todellisuudessa aivan vihonviimeiseksi jonon perälle on heivattu nuoret urheilijat.
Uutinen
Vancouver Canucks vahvisti koronavariantin iskeneen seuraan – tällä hetkellä tartuntoja jo 25
8.4.2021 6:30
Canucksin joukkue käy parhaillaan läpi koronavirusta synkän kaavan kautta.
Haastattelu
Miro Nalli karautti karanteeniarjesta Ilveksen tehomieheksi − "Ajattelin, että jos saan maalivahdin sivuttaisliikkeeseen, niin samalta puolelta voi aueta tilaa"
6.4.2021 21:57
Ilves palasi koronakaranteenista ottelussa Sportia vastaan eikä antanut isännille sanan sijaa. Tupsukorvien laituri Miro Nalli kertoi, miten pelaaminen tauon jälkeen sujui ja millaista kahden viikon karanteenia oli viettää.

Lue myös