MTV: NHL-pelaaja Jori Lehterää epäillään suuressa kokaiinivyyhdissä – Lehterä kiistää rikoksen

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Jori Lehterää epäillään sekaantumisesta huumausainerikoksiin. Lehterä on kiistänyt epäilyn.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

NHL-pelaaja Jori Lehterää epäillään MTV:n mukaan huumausainerikoksesta. Uutisen mukaan asialla on Sisä-Suomen poliisi, ja epäily liittyy laajaan kokaiinivyyhtiin. Ainetta epäillään levitetyn Pirkanmaalla viime vuoden tammikuusta alkaen. Kyse on noin kahdesta kilosta kokaiinia.

MTV kertoo, että poliisi teki menneenä kesänä vyyhtiin liittyen kiinniottoja Lehterän mökkikiinteistöllä Näsijärven rannalla. Lehterää ei ole vangittu, mutta häntä on kuulusteltu. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Jutussa on edelleen vangittuna seitsemän henkilöä. Epäiltyjä on tällä hetkellä 23. MTV:n tietojen mukaan tutkinta todennäköisesti vielä laajenee. Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä omaisuutta, kuten kultaa ja koruja, yhteensä noin 650 000 euron arvosta. MTV:n tietojen mukaan kokaiinin lähtömaa Euroopassa on Hollanti. Ainetta on kaupattu ja myyty 120–170 euron grammahintaan.

Syyttäjä päättää, nostetaanko Lehterää tai muita epäiltyjä vastaan syytteitä. Jos syytteitä tulee, tuomioista päättää aikanaan tuomioistuin.

Lehterä aloittelee viidettä kauttaan NHL:ssä. Hän edustaa Philadelphia Flyersiä. Hän on pelannut 319 NHL-ottelussa ja kerännyt niissä 125 tehopistettä. Maaleja on 37. Ennen NHL:ää Lehterä pelasi KHL:ssä Lokomotiv Jaroslavlissa ja Sibir Novosibirskissä. Liigassa hän on edustanut Jokereita ja Tapparaa.

Lehterä on Suomen monivuotinen maajoukkuepelaaja. Hänellä on tilillään EliteProspects-tilastosivuston mukaan 57 maaottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle