MTV: Liigassa oli määrä olla NHL:stä tuttuja tuomarikuulutuksia – Tekniset ongelmat estivät uudistuksen

LIIGA / Uutinen
Liigassa ei ole vielä kuultu tuomareiden tuomioita kuulutuksien välityksellä.
Kuva © Topi Lainio
Laajasti eri sarjoissa käytössä olevat tuomarikuulutukset oli aikomus saada käyttöön Liigassakin jo päättyneellä kaudella. Uudistuksen tiellä olivat kuitenkin tekniset esteet.

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kertoo MTV:n haastattelussa Liigan ottavan jollakin aikataululla käyttöönsä videotarkastusten jälkeiset tuomarikuulutukset. Kuulutukset oli tarkoitus tuoda mukaan jo päättyneelle kaudelle, mutta tekniset esteet tulivat käyttöönoton tielle.

Kuulutukset ovat laajasti käytössä jo eri sarjoissa ja niiden avulla tuomaristo pystyy kommunikoimaan paremmin tuomionsa yleisölle. Vielä päättyneellä kaudella Liiga-ottelun katsoja ei saanut tietää syytä, miksi videotarkastuksen jälkeen tuomaristo päätyi tiettyyn tuomioon. Rönn näkee kuulutuksissa suuren hyödyn.

– Videotarkistusten kuulutus toimii aika hyvin. Informaatio menee perille katsojille ja muillekin. Meillä oli tarkoitus jo tällä kaudella tuoda kuulutukset Liigaan. Ne on tulossa Liigaan, kunhan saadaan tekniikka kuntoon, Rönn kertoo MTV:lle

Rönn on myös tuomarikameroista saatujen videoklippien kannattaja. Hänen mukaansa on hyvä, että tuomarin näkökulmaa pystytään avaamaan katsojalle. Tuomarijohtaja toisi mukaan lähetyksiin myös valittuja paloja ääniklipeistä, joita kentältä saadaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle