MTV: Liigan hallitus puuttui kulisseissa kurinpidon yksittäisiin pelikieltotuomioihin – Liigan puheenjohtaja oli jäävättynä

LIIGA / Uutinen
Vidgrenin pelikielto kasvoi uudelleen arvioitaessa.
Kuva © Jarno Hietanen

Aaro Vidgrenille langetettiin tiistaina kuuden ottelun ja Turo Asplundille viiden ottelun pelikielto perjantain KalPa-ottelun tilanteista. 

MTV Sportin mukaan hyökkääjäkaksikko oli kuitenkin alunperin selviämässä huomattavasti lopullisia tuomioita lyhyemmillä pelikielloilla. Liiga oli kertonut Sportille, että Asplund saa yhden ottelun pannan ja Vidgren kaksi ottelua.

Liigahallitus kuitenkin päätti toisin ja Sport-pelurit saivat pitkät pelikiellot. Hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Penttilä myönsi muutoksen ja perusteli sitä sillä, että joulukuussa oli tehty uusi linjaus, jonka mukaan päähän kohdistuneet taklaukset johtavat automaattisesti vähintään viiden ottelun pelikieltoon.

− Tosiasiassa emme ole tehneet päätöksiä siitä, että millaisia rangaistuksia pelaajille pitäisi antaa näistä tilanteista. Palautimme ja määräsimme tapaukset uudelleen ratkaistavaksi ja uudelleen arvioitavaksi kurinpitodelegaatioon, Penttilä kommentoi MTV Sportille.

− Tämä palautuspäätös on lähtenyt siitä, että uudelleenarvioinnin pitää liittyä joulukuiseen liigahallituksen päätökseen. Tällä halutaan osoittaa se linja, mikä sillä päätöksellä tehtiin.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen oli jäävättynä päätöksenteosta, sillä hän on myös Sportin puheenjohtaja. 

» Lähetä palautetta toimitukselle