MTV: Liigaan tulossa muun muassa maalivahteja ja paitsiota koskevia sääntömuutoksia

LIIGA / Uutinen
Lebedeffin jäähy aiheutti ihmettelyä.
MTV:n tietojen mukaan maalivahtien pelialuetta rajoitetaan ja paitsiosääntö muuttuu kolmiuloitteiseksi.

MTV kertoo tietoihinsa pohjaten, että Liigassa nähdään ensi kaudella uusia sääntöjä. Niistä ensimmäinen koskee maalivahtien pelaamista oman maalinsa takana. Jo Tampere Cupissa saatiin osoitus uudesta säännöstä, kun HPK:n maalivahti Daniel Lebedeff pelasi kiekkoa mailallaan niin sanotun "trapezoidin" ulkopuolella.

Aiemmin maaliviiva on puhkonut päädyn vain leveyssuunnassa, mutta nyt jäähän on piirretty maalin molemmille puolin myös kaksi viivaa, jotka menevät päätylauoitukseen muodostaen maalin taakse rajatun alueen. Maalivahti ei saa pelata kiekkoa maalin takana tämän alueen ulkopuolella. Lebedeff sai kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä, sillä hänen lapansa ei ollut rajojen sisäpuolella.

Myös Liigan paitsiosääntö muuttuu. Jatkossa hyökkäävän joukkueen pelaaja välttää paitsion, mikäli hänen jalkansa on siniviivan päällä ilmassa. Näin siniviiva muuttuu ikään kuin kolmiuloitteiseksi.

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn vahvisti MTV:lle Liigan johtoryhmän käyneen sääntömuutokset läpi ja lopullinen hyväksyntä niille saadaan hallituksen vahvistettua muutokset ennen runkosarjan alkua.

Lisäksi Rönn kertoi pienemmistä sääntömuutoksista, kuten siitä, että hyökkäävä joukkue saa valita aloituksen puolen, jos puolustavan joukkueen pelaaja tai maalivahti siirtää maalia, pitkän kiekon tai rangaistuksen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle