MTV: Ilari Filppula kiekkokaukaloista eläkkeelle

LIIGA / Uutinen
Ilari Filppulan uran huippuhetki oli TPS:ssä voitettu mestaruus keväällä 2010.
Kuva © Pekka Rautiainen
Ilari Filppula ilmoitti MTV:n haastattelussa uransa päätöksestä. Viime kaudella TPS:ää edustanut Filppula etsi vielä alkukaudesta pelipaikkaa, mutta kiinnostavien vaihtoehtojen uupuessa hän päätyi lopettamiseen.

Ilari Filppula lopetti uransa varsin korkealla tasolla, sillä vielä viimeisellä kaudellaan hän iski 40 tehopistettä. Suunnitelmissa oli pitää vaihtoehdot pelaamisen suhteen vielä auki, mutta sopivaa paikkaa ei auennut eteläisestä Suomesta.

– Halusin pitää vielä sen vaihtoehdon auki, että kesällä tulisi joku kiinnostava paikka, Filppula kertoi MTV Urheilulle.

Kaikkiaan Filppula pelasi kotimaisella pääsarjatasolla 609 ottelua, joissa kertyi 385 tehopistettä. TPS:n lisäksi vantaalaislähtöinen Filppula edusti Jokereita ja JYPiä. Uran parhaana saavutuksena Filppula voi pitää mestaruutta vuonna 2010. Tuolloin hänet palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana.

Suomalaisjoukkueiden lisäksi Filppulalle tulivat tutuiksi monet huippusarjat. Hän kävi Pohjois-Amerikassa tekemässä yrityksen NHL:ään, mutta otteluita kertyi vain AHL:n Grand Rapids Griffinsissä. Filppula edusti myös Moskovan TsSKA:a KHL:ssä, HC Luganoa Sveitsissä sekä MODOa ja Malmöä SHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle