MM-konkari Pihlström palaa läpimurtoseuraansa − HPK nappasi ikileijonan

LIIGA / Uutinen
Antti Pihlström edusti viime kaudella Jokereita.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HPK tiedotti tehneensä sopimukset Antti Pihlströmin ja Petteri Nurmen kanssa.

Yhteensä messevät 157 maaottelua urallaan pelannut Antti Pihlström palaa HPK:n riveihin yksivuotisella sopimuksella. Laitahyökkääjä edusti viime kaudella Jokereita, ja edellisen kerran Pihlström on nähty liigajoukkueessa kaudella 2011−12. Siinä välissä rämäpäinen laitahyökkääjä ehti edustaa myös Sveitsin liigaa sekä KHL:n Salavat Julajevia ja Moskovan TsSKA:ta.

Pihlströmin läpimurto tapahtui HPK:ssa kaudella 2006−07, jolloin hän nakutti 56 ottelussa 39 tehopistettä. Tätä seuraavat pari kautta menivät Pohjois-Amerikassa Nashville Predatorsin organisaatiossa. Kaudella 2010−11 Suomeen edellisellä kaudella Suomeen palannut laituri keräsi hirmutehot 30+23=53 runkosarjan 59 ottelussa ja oli pistepörssin kuudes.

Jokereissa Pihlströmin rooli oli puolustavampi ja pisteet vaatimattomampia. HPK:n tiedotteessa siteerattu Mika Toivola kertoo Pihlströmin hamuavan taas monipuolisempaa roolia.

– Antti on luisteluvoimainen ja taklausvoimainen laituri, joka tuo joukkueeseen kokemusta ja tasapainottaa nyt meidän suunnitelmaamme peluuttamisesta. Keskustelimme ja meille aukeni, että Antilla on kova motivaatio näyttää, että hän pystyy pelaamaan myös erilaista roolia kuin parilla viime kaudella, jolloin hänen roolinsa rajoittui puolustavan hyökkääjän rooliin. Antti on monipuolinen pelaaja, jollaista meidän kokonaisuutemme tarvitsi ja hän antaa meille lisää mahdollisuuksia, kertoo Toivola tiedotteessa.

HPK kertoi samalla tehneensä kolmivuotisen sopimuksen harjoituspeleissä edukseen esiintyneen Petteri Nurmen kanssa. Kaudelle 2020−21 HPK:n U20-joukkueeseen Espoon Bluesista siirtynyt Nurmi teki seitsemässä pelissä tehot 2+1.

– Petteri on ottanut ison askeleen eteenpäin ja osoittanut, että osoittanut olevansa valmis pelaamaan Liiga-tasolla. Ollaan tyytyväisiä, että kehitys on ollut positiivinen ja pitkässä juoksussa hän on iso pala HPK:n tulevaisuutta, kertoo Toivola HPK:n julkaisemassa tiedotteessa.

HPK etsii Toivolan mukaan vielä yhtä keskushyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle