MM-kisojen pitkäaikainen pääsponsori veti tukensa Valko-Venäjän kisaisännyydeltä – "Kunnioitamme ja edistämme ihmisoikeuksia"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Škoda on tullut tunnetuksi MM-kisojen pääsponsorina.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jääkiekon MM-kisojen pitkäaikainen pääsponsori antoi tiukan uhkauksen ensi kevään turnauksesta.

Vuodesta 1993 asti jääkiekon miesten MM-kisojen pääsponsorina toiminut autovalmistaja Škoda on ilmoittanut, ettei se sponsoroi tämän vuoden MM-kisoja, mikäli Valko-Venäjä saa pitää kisaisännyytensä.

– Kunnioitamme ja edistämme ihmisoikeuksia. Sen takia Škoda vetäytyy vuoden 2021 MM-kisojen sponsoroinnista, jos Valko-Venäjä isännöi kisoja, yhtiö kertoi Twitter-tilillään.

Škodan pääsponsorisopimus IIHF:n kanssa päättyy tähän vuoteen. Tšekkiläismerkki on ollut hyvin tuttu näky MM-kisojen yhteydessä ja sen logo on koristanut MM-kaukalon keskiympyrää lähes 30 vuoden ajan.

IIHF ei ole vielä päättänyt, että saako Valko-Venäjä isännöidä MM-kisoja yhdessä Latvian kanssa. Kisojen on tarkoitus alkaa toukokuun 21. päivänä.

Käyttäjän risokoski kuva

Kommentti: Riku Isokoski

Škodan päätös vetäytyä Valko-Venäjän kisaisännyyden tukemisesta voi olla jopa tärkeämpi kuin yhdenkään yksittäisen osallistujamaan boikottipäätös. Sen verran tärkeistä rahasummista on kyse.

Päätös asettaa IIHF:n ja sen puheenjohtajan Rene Faselin entistä tiukemmin puun ja kuoren väliin. On todennäköistä, että muutkin sponsorit seuraavat Škodan ratkaisua ja tällöin kisojen järjestäminen Valko-Venäjällä olisi enää puhtaasti ideologinen päätös.

IIHF kaivaa omaa hautaansa niin pitkään kuin se vetkuttelee isännyyspäätöksensä kanssa. On varsin suotavaa, että pääsponsorin vetäytyminen herättäisi maineensa lopullisesti ryvettäneen Faselinkin mahdollisimman pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle