MM-kisojen pelijärjestelmään viime hetken muutos

MAAJOUKKUE / Uutinen
MM-kisoissa tehtiin viime hetken muutos.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jääkiekon MM-kisojen pelijärjestelmään tehtiin muutos, joka on voimassa jo tänään alkavissa Slovakian kisoissa. Uudistus koskee välierävaihetta.

Uudessa järjestelyssä alkulohkoista jatkoon päässeet joukkueet rankataan sijoille yhdestä kahdeksaan niin, että ensimmäisenä ratkaisee sijoitus lohkossa, sitten pistemäärä, maaliero, tehdyt maalit ja viimeisenä ennakkorankingin sijoitus.

Kun neljä välieriin selvinnyttä joukkuetta ovat selvillä, parit muodostuvat niin, että paras jatkoon selvinnyt joukkue kohtaa huonoimman ja toiseksi paras toiseksi huonoimman. Aiemmissa turnauksissa parit on muodostettu kiinteällä kaaviolla.

Esimerkiksi viime vuonna välierissä kohtasivat A-lohkon voittaja Ruotsi ja B-lohkon kakkonen Yhdysvallat. Toisessa parissa vastakkain olivat B-lohkon kolmas Kanada ja A-lohkon neljänneksi sijoittunut Sveitsi. Mikäli uutta järjestelmää olisi käytetty jo silloin, Ruotsi olisi kohdannut Sveitsin ja pohjoisamerikkalaiset olisivat mitelleet paremmuuttaan.

Muutoksesta äänestetään kisojen yhteydessä järjestettävässä kansainvälisen jääkiekkoliiton kongressissa, mutta kisoihin osallistuvat 16 maata hyväksyivät muutoksen jo ennen kisoja pidetyssä direktoraatin kokouksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle