MM-kisojen johtohenkilöt kiittelivät haasteellisen turnauksen järjestelyjä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Luc Tardifin mukaan Suomi ja Latvia selvisivät kiitettävästi pikavauhdilla järjestetystä turnauksesta.
Kuva © Jarno Hietanen
Kansainvälisen Jääkiekkoliiton lehdistötilaisuus pidettiin perinteisesti ennen finaalipäivän otteluita. Kommenteissa suuren huomion herätti haasteellinen lähtötilanne turnauksen järjestämisessä.

Suomi ja Latvia ovat molemmat toistamiseen järjestämässä MM-kisoja lyhyen ajan sisällä. Näistä kokemuksista huolimatta urakka ei ollut helppo, minkä kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif toi esiin omassa aloituspuheenvuorossaan.

− Haluan onnitella järjestäjiä. Haluan muistuttaa, että nämä kaksi maata halusivat ottaa tämän tapahtuman kontolleen 11 kuukaudessa. Se oli iso haaste. On hyvä muistaa, että tällaisen turnauksen järjestäminen ottaa normaalisti neljä vuotta.

Turnaus oli alkujaan myönnetty Venäjälle, mutta isäntää vaihdettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime vuoden helmikuussa, ja sen seurauksena Venäjä ja Valko-Venäjä ovat poissa MM-kisoista. Tardifin mukaan päätöksiä jatkosta tehdään ensi vuoden puolella.

− Komissio, joka kokoontuu maaliskuun kolmannella viikolla vuonna 2024 tekee päätöksen jatkosta, mukaan lukien olympiakarsinnoista. Se pitää olla tiedossa, kun ensi vuoden miesten MM-kisat alkavat, ajatellen nousijoita ja putoajia.

Kisojen pääsihteerit, Tampereella vaikuttanut Heikki Hietanen ja Riian päässä työskennellyt Edgars Buncis olivat kiitollisia toimivasta yhteistyöstä isäntämaiden välillä.

− Meillä oli hyvä yhteistyö latvialaisten kanssa. On paljon isoja ja pieniä asioita, joita pitää järjestää, mutta onnistuimme siinä, Hietanen kommentoi.

− Haluan kiittää IIHF:ää, että he luottivat meihin ja suomalaisiin ystäviimme. Ehkä se näytti siltä, että kaikki sujui ongelmitta, mutta se ei mennyt niin. Toivon, että meidän ystävyytemme jatkuu pitkään. Työ, jota teimme Heikin ja muiden suomalaisten kanssa, oli unohtumatonta, Buncis jatkoi.

− Se, että meillä oli mahdollisuus nähdä fanit Latviassa, oli mahtavaa. Tämä tapahtuma on takaisin raiteillaan, ja se on mahtavaa.

Kisojen lohkojako syntyy pääosin maailmanrankingin perusteella, mutta tämän vuoden kisoihin siihen tehtiin yksi muutos. Hietanen taustoitti, että Kanada ja Yhdysvallat haluttiin eri lohkoihin.

− Siirsimme Yhdysvallat tänne, koska tiesimme että Pohjois-Amerikasta ei juurikaan tule faneja. Alkujaan sekä he että Kanada olisivat pelanneet Riiassa.

− Olemme tyytyväisiä niihin maihin, joita Riiassa pelasi. 55–60 prosenttia lipuista myytiin ulkomaille, ja kisatunnelman pystyi aistimaan paitsi areenalla, myös kaupungilla, Buncis totesi.

Hietanen tuo vielä esiin yhden asian kahden isäntämaan turnauksen tuomista haasteista, mitä tulee lipunmyyntiin.

− Välieräpelit ovat vaikeimpia myydä, kun niihin osallistuvat maat tiedetään vasta kaksi päivää ennen pelejä ja tässä yhteydessä osan piti vielä matkustaa maasta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle