MM-kisat pysyvät sittenkin MTV:n kanavilla – myös NHL:ää ohjelmistoon tulevaisuudessa

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Leijonien MM-otteita pystyy seuraamaan jatkossakin MTV:n kanavilta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Leijonien MM-ottelut nähdään vuoteen 2028 asti MTV:n kanavilla, vaikka Viaplay ottaa pian päävastuun televisioinnista.

Jääkiekon MM-kisat näkyvät jatkossakin MTV:n kanavilla. Asiasta tiedotettiin perjantaina, kun MTV ja Viaplay Group ilmoittivat uudesta yhteistyösopimuksesta.

Viaplay omistaa MM-kisojen lähetysoikeudet täysimääräisesti kevään 2024 kisoista alkaen, mutta uuden sopimuksen myötä Leijonien kaikki ottelut sekä välierät ja finaali näkyvät vapaasti MTV:n kanavilla sekä maksullisesti C More -palvelussa. Sopimus on voimassa vuoteen 2028 asti.

MTV:n täysimääräinen oikeus kisojen esittämiseen päättyy ensi kevään turnaukseen. MTV on vastannut Suomessa MM-kisojen televisioinnista vuodesta 2012 lähtien.

Leijonien ottelut MM-kisoissa sekä mitalipelit kuuluvat lainsäädännön piirin, jonka mukaan ne on esitettävä vapaasti katsottavilla kanavilla. MTV on esittänyt kyseiset ottelut yleensä MTV3-kanavalla, kun taas turnauksen muut ottelut ovat olleet maksullisella puolella.

MTV:n ja Viaplayn sopimuksen myötä myös NHL:ää nähdään MTV:n kanavilla ensi kaudesta alkaen, jolloin vapaasti nähdään viikoittain yksi ottelu. Tämän vuoden alusta alkaen Viaplay on tehnyt yhteistyötä Ylen kanssa, joka on esittänyt otteluita vapaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle