MM-areenat avautuvat yleisölle tiukoin ehdoin − suomalaisetkin saattavat päästä nauttimaan kisahuumasta paikan päälle

MAAJOUKKUE / Uutinen
Myös René Fasel puhui tiedotustilaisuudessa. Arkistokuva.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
IIHF:n ja MM-kisojen johto kertoi areenoiden katsojamääristä, edellytyksistä lippujen ostoa varten sekä käytännöistä kisaotteluiden aikana. Suomestakin saattaa päästä vielä ilman karanteenia Riikaan turnauksen huipennukseen.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että kisalippuja voi ostaa vain kaksi per henkilö. Lippuja ostettaessa on pystytttävä todistamaan, että on jo sairastanut koronaviruksen aiheuttaman taudin tai saanut rokotteen sitä vastaan. Lippuja myydään vain yhteen peliin kerrallaan, joten aiemmista kisoista tuttuja päivälippuja ei ole saatavilla.

Tiedotustilaisuuteen osallistuivat IIHF:n puheenjohtaja René Fasel, pääsihteeri Horst Lichtner, Latvian jääkiekkoliiton puheenjohtaja Aigars Kalvitis ja MM-kisojen järjestelykomitean toimitusjohtaja Edgars Buncis.

MM-kisoihin saa Latvian hallituksen päätöksellä ottaa yleisöä 1. kesäkuuta alkaen. Riika-areenalle pääsee 2660 silmäparia ja olympiakeskukselle 1058 katsojaa. Yleisössä on istuttava muina aikoina kuin maaleja hurratessa eikä areenoilla tarjoilla ruokaa tai juomaa. Maskipakko on voimassa koko ajan molemmilla halleilla.

Liput ovat ostettavissa internetistä ja lippujen ostajan on todistettava henkiöllisyytensä maksun yhteydessä. Lippuja myydään koronaviruksen edellyttämien turvavälien puitteissa. Areenoille saattaa olla tulossa myös Latvian hallituksen tarkastajia tarkkailemaan tilannetta.

Lippujen hinnat vaihtelevat alkulohkojen päätöskierroksen pelien 110 eurosta aina finaalin 340 euroon.

− Teemme joka tapauksessa tappiota kisoilla ja katsojamäärän vähentäminen oli myös vaikea paikka. Päädyimme näistä syistä tällaisiin hintoihin, Fasel kertoi tilaisuudessa.

Leijonien kannattajillekin saatiin miellyttäviä uutisia.

− Ainakin Vatikaani, Portugali, Iso-Britannia ovat sellaisia maita, joista tänne voi tulla ilman 10 päivän karanteenia ja ehkä myös Suomi poistetaan karanteenimaiden listalta. Maanantaina jatkamme keskustelua aiheesta, totesi järjestelykomitean toimitusjohtaja Buncis.

Muokattu: 29.5.2021, kello 11.28: Selvennetty Buncisin kommenttia karanteenivapaista maista.

Muokattu: 29.5.2021, kello 11.35: Kahden ensimmäisen tektikappaleen järjestys vaihdettu.

Muokattu: 29.5.2021, kello 11.38: Ingressi muutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Tapparan taustayhtiön tilikauden tulos ja liikevaihto romahtivat koronapandemian takia
30.7.2021 18:53
Tamhockey Oy:n tilikauden tulos oli roimasti pakkasen puolella ja myös liikevaihto supistui yli kolmella miljoonalla eurolla.
Uutinen
Uutinen
KalPan tilikausi oli raskaasti tappiollinen, liikevaihto romahti yli kaksi miljoonaa euroa
23.6.2021 19:10
Korona kuritti KalPan tilikauden selkeästi tappiolliseksi, minkä lisäksi myös liikevaihto kutistui roimasti.

Lue myös