Lukon haaviin ui iso kala Saksasta - Sopanen palaa Liiga-kaukaloihin

LIIGA / Uutinen
Sopanen kiekkoili viime kaudella HIFK:ssa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Lukko vahvistaa hyökkäystään DEL-liigasta kotimaahan palaavalla Vili Sopasella.

Vili Sopanen siirtyy Lukon riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella, johon sisältyy myös seuran kahden vuoden optio. Raumalaisseura oli käynyt jo aiemmin keskusteluja 31-vuotiaan hyökkääjän kanssa, mutta osapuolet pääsivät sopimukseen vasta nyt.

Kuluvalla kaudella Sopanen on pelannut Saksan DEL-liigassa ERC Ingolstadtissa sekä Schwenninger Wild Wingsissä. Hän iski yhteensä 31 ottelussa tehot 5+8.

− Keskustelimme hänen kanssaan jo aiemmin tällä kaudella, mutta aika ei ollut vielä siinä vaiheessa oikea. Nyt tilanne tuli konkreettisemmaksi, olimme uudestaan yhteydessä ja pääsimme asian kanssa nopeasti maaliin, kertoi Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt.

Viime kaudella Sopanen edusti HIFK:ta, jossa hän kokosi 49 ottelussa tehot 14+22. Raamikas (191 cm/99 kg) hyökkääjä on pelannut urallaan kaikkiaan 576 liigaottelua. Hänen seurojaan HIFK:n lisäksi ovat olleet Pelicans ja JYP.

− Saimme niin sanotusti ison kalan haaviin. Sopanen on sellainen pelaaja, jota me olemme etsineet, eli iso ja vahva, hyvin liikkuva rightin puolen hyökkääjä. Uskomme hänen tuovan meille vahvaa hyökkäyspelaamista, hyökkäyspään tehokkuutta ja variaatioita esimerkiksi ylivoimaan, Sahlstedt totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle