Lukon Hakulinen ja Abt selvisivät ilman pelikieltoa

LIIGA / Uutinen
Anrei Hakulinen voi pelata seuraavassakin Lukon ottelussa.
Kurinpitokäsittelyssä käyneet Lukon Anrei Hakulinen ja Matthew Abt selvisivät ilman rangaistuksia, ja näin molemmat ovat pelikelpoisia perjantain KalPa-ottelussa.

Anrei Hakulinen törmäsi toisen erän alussa päätuomari Riku Branderin kanssa. Kurinpitodelegaation mukaan Hakulisen katse oli kiekollisessa tilanteessa erotuomarin siirtyessä hänen luistelulinjalleen. Delegaatio hyväksyi Hakulisen selityksen siitä, että kyseessä oli vahinko, ja totesi tilanteen vahingoksi, josta ei jaeta pelikieltoa.

Matthew Abt oli käsittelyssä Joel Olkkoseen kohdistuneen taklauksen takia. Kurinpitodelegaation mukaan taklaus osuu Olkkosta osin päähän ja osin vartaloon. Delegaatio on kuitenkin sitä mieltä, että Abt ei suuntaa taklausta ylöspäin, eikä hänen käsivartensa nouse tai irtoa vartalosta ennen taklausta. Delegaatio katsoo myös, että Abtin taklauksessa käyttämä vauhti ja voima ovat suhteellisen vähäisiä.

Näin Abtin taklaus ei ole piittaamattomasti vastustajaa vaarantanut teko, eikä täytä ottelurangaistuksen kriteereitä.

Lukko viettää viikonlopun vieraskiertueella, sillä perjantaina otteluohjelmassa on peli Kuopiossa KalPaa vastaan ja lauantaina joukkue matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle