Lukko pisti valmentajan vaihtoon − Tomi Lämsä korvaa syksyllä jatkon tehneen Marko Virtasen

LIIGA / Uutinen
Tomi Lämsä valmentaa ensi kaudella Raumalla.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Rauman Lukon pääkäskijä vaihtuu: Tomi Lämsä korvaa joukkuetta kaksi edelliskautta luotsanneen Marko Virtasen.

Tomi Lämsä tulee kaksivuotisella sopimuksella Lukon päävalmentajaksi. Hän korvaa tehtävässä kaksi edelliskautta toimineen Marko Virtasen, joka teki myös raumalaisjoukkueen kanssa jatkosopimuksen marraskuussa. Lukko sijoittui päättyneellä kaudella runkosarjassa kolmanneksi, mutta putosi jatkosta puolivälierissä HIFK:ta vastaan.

− Joukkue kaipaa uutta alkua. Valmentajan vaihtoon päätyminen kesken sopimuskauden on kivuliasta. Vastuu tuloksesta on kuitenkin päävalmentajan lisäksi pelaajilla ja varsinkin urheilujohtajalla. Itse olen tehnyt omassa roolissani myös virheitä ja parempaan olisi pitänyt pystyä monessa asiassa. Iso kiitos Veltsulle minunkin puolestani hyvästä yhteistyöstä näinä vuosina, kommentoi Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt.

− Lukossa on tehty jo pitkään hyviä asioita: on ollut hyviä päävalmentajia ja seurajohdossa on hyviä ihmisiä, jotka ovat rakentaneet seuraa siihen suuntaan, että menestyminen on mahdollista. Ennen kaikkea haluan jatkaa tuota hyvin tehtyä työtä ja tuoda persoonaani sekä osaamistani mukaan, Lämsä toteaa.

Lämsä on ollut kuluvan kauden Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. Ennen maajoukkuepestiään hän oli viisi kautta KHL-joukkue Salavat Julaev Ufa valmennusryhmässä, joista kaksi viimeisintä päävalmentajana.

Liigassa 43-vuotias Lämsä on ollut päävalmentajan roolissa aiemmin kausilla 2012-2014 Jokerien peräsimessä sekä kauden 2014-2015 Pelicansin penkin takana.

− KHL:ssa sain kokea äärimmäisen kovan kiekkoliigan työarkea ja U20-maajoukkueen mukana näin ja koin huipputason kansainvälistä lätkää. Sanoisin, että viime vuosien kokemuksista tulevat tällä hetkellä omaan peliajatteluun ne asiat, joihin jääkiekko on mielestäni kovaa vauhtia menossa. Sitä kautta ehkä voimme löytää kilpailuetua, mitä Liigassa ei välttämättä ole, Lämsä arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle