Lukko nappasi tavoitellun nuorukaisen: Otto Somppi vaihtaa AHL:n Liigaan

LIIGA / Uutinen
Tuleva kausi on Sompin ensimmäinen kokonainen Suomessa kauden 2014–15 jälkeen.
Kuva © Getty Images
Keskushyökkääjä Otto Somppi, 24, liittyy Lukon vahvuuteen vuoden mittaisella sopimuksella.

Otto Somppi jättää Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen ja liittyy Rauman Lukon Liiga-joukkueeseen vuoden mittaisella sopimuksella. Somppi on ennen tulevaa kautta pelannut vain yhdeksän ottelua Liigassa lainasopimuksella 2020–21.

Sitä ennen hän pelasi edellisen kerran Suomessa kaudella 2014–15. Kaksi edellistä kautta 24-vuotias keskushyökkääjä pelasi AHL:ssä Syracuse Crunchin riveissä yhteensä 82 ottelua tehden 49 tehopistettä (17+32). 

– Otto on hyväraaminen sentteri, joka tekee joukkueesta ja ketjukavereistaan parempia. Vahva kahden suunnan pelaaja, joka on aina ollut todella hyvä puolustamaan. Minulla on vahva usko, että Somppi pystyy olemaan myös tehokas Liigassa ensi kaudella, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt hehkuttaa.

Lukko ei ollut ainoa Sompista kiinnostunut joukkue, vaan tiettävästi useat Liiga-seurat olivat nuoren hyökkääjän perässä. Hyökkääjä itse odottaa hyvillä mielin tulevaa kautta Suomessa.

– AHL:ssä sujui hieman vaihtelevasti pelit ja nyt tuntui siltä, että on aika vaihtaa maisemaa ja päästä eri ympäristöön. Lukko on aina kasannut hyvän joukkueen ja innolla odotankin kauden alkua. Erittäin hyvät fiilikset sopimuksesta, Somppi kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle