Lukko kohtaa CHL-välierässä Genève-Servetten, muut joukkueet Tšekistä ja Ruotsista

CHL / Uutinen
Julius Mattila oli suuressa roolissa ottelun loppuhetkillä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Jääkiekon mestareiden liigan välieriin selvisi neljän eri liigan ja maan joukkueet.

CHL:n välieräparit saatiin selville, kun puolivälierien toiset osaottelut pelattiin tiistaina. Vítkovice Rideran ja Rapperswil-Jona Lakersin kohtaamisessa Rapperswil-Jona siirtyi yhteistuloksessa jo 3−1-johtoon heti ottelun alussa, mutta tšekkijoukkue vastasi viidestä seuraavasta maalista ja marssi jatkoon.

Växjössä kotijoukkueen olisi pitänyt voittaa Genève-Servette kolmella maalilla viedäkseen ratkaisu jatkoajalle. Maaleja tehtiin kuitenkin tasatahtia, ja 3−2-voitto oli laiha lohtu yhteistuloksen ollessa 4−6. Suomalaisista maalinteossa onnistuivat Växjön Kalle Kossila ja Genève-Servetten Sakari Manninen sekä Sami Vatanen.

Tiukin taisto nähtiin Ruotsissa, kun ensimmäisen osaottelun maalilla voittanut Färjestad BK isännöi Skellefteå AIK:ta. Färjestadin johto kesti yli 50 minuuttia, kunnes Elias Stenman toi vieraat tasoihin. Nelisen minuuttia myöhemmin Skellefteå siirtyi johtoon ja sinetöi loppulukemat 5−7 (4−3, 1−4) tyhjään maaliin.

Raumalla vierasjoukkue Dynamo Pardubice aiheutti sydämentykytyksiä lukkolaisille, kun he onnistuivat tekemään kaksi maalia viimeiseen kolmeen minuuttiin ja nousivat maalin päähän ottelusarjan tasoittamisesta. Lukko kuitenkin kesti ja paineli välieriin yhteismaalein 8−7.

Välierissä Vítkovice kohtaa Skellefteån ja Lukko Genève-Servette. Ensimmäiset osaottelut pelataan 9.−10. tammikuuta. Välierävaiheessa Lukolla ja Skellefteålla on kotietu, sillä joukkueet sijoittuivat vastustajaansa korkeammalle alkusarjassa. Näin ollen nämä joukkueet aloittavat vieraissa ja pelaavat ratkaisevat toiset ottelut kotonaan 16. tammikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle