Lukko julkaisi tukun sopimuksia – Lebedeff maalinsuulle, kolmelle nuorelle pelaajalle jatkosopimukset

LIIGA / Uutinen
Lebedeff on pelannut HPK:ssa vakuuttavasti edellisillä kausilla.
Lukko tiedotti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen maalivahti Daniel Lebedeffin kanssa. Lisäksi kolme nuorta pelaajaa jatkavat seurassa.

Rauman Lukko julkaisi perjantaina yhteensä kolme jatkosopimusta sekä yhden uuden pelaajasopimuksen. Sinikeltaisissa jatkavat vuoden sopimuksilla Niklas Ylitalo sekä Onni Korkka, Oliver Sunin kanssa kirjoitettu sopimus on 2+1-vuotinen.

Uutena pelaajana Raumalle suuntaa maalivahti Daniel Lebedeff, jonka sopimus on kaksivuotinen. Lebedeff pelasi HPK:ssa päättyneellä kaudella 31 ottelua torjuntaprosentin ollessa 91,4. Vastaavat lukemat kaudelta 2021–22 olivat 21 ottelua ja 93,0 prosenttia.

– Atleettinen, hyvän kokoinen, nuori kaveri kyseessä, joka on menossa kovaa vauhtia eteenpäin urallaan. Tosi hyvä hankinta mielestäni. Meillä on vahva usko kyseiseen maalivahtiin ja siihen, että hän pystyy ottamaan meillä seuraavan askeleen urallaan. Ikä on oikea ja kehityskäyrä osoittaa ylös, joten en näe hirveästi riskejä tässä hankinnassa, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi.

Nuorille pelaajille jatkosopimuksia

Ylitalon sopimuksessa oli optiovuosi, jonka seura käytti. Päättyneellä kaudella Ylitalo pelasi Lukossa 42 runkosarjaottelua tehoin 2+4. Liiga-otteluiden lisäksi 23-vuotias laituri pelasi lainalla TUTOn riveissä viisi ottelua. Alkava kausi on Ylitalolle jo kuudes kausi, jonka aikana hän edustaa kasvattajaseuraansa Liigassa.

Niin ikään Lukon kasvatti Korkka solmi joukkueen kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Korkka pelasi Liigassa ensimmäisen kerran jo kaudella 2019–20. Päättyneellä kaudella Korkka pelasi pääosin U20-joukkueessa 35 ottelua tehoin 9+24.

21-vuotias Kärppien kasvatti Suni siirtyi Raumalle kaudella 2020–21, minkä jälkeen hän on pelannut niin Lukon U20-joukkueessa kuin Liigassakin. Päättynyttä kautta häiritsivät loukkaantumiset, mutta nuorten maajoukkueissakin pelannut Suni on jo osoittanut pärjäävänsä Liigassa. Sunin sopimus on mallia 2+1, eli sopimuksessa on myös optiovuosi.

» Lähetä palautetta toimitukselle