Lukáš Jašek sivussa myös tänään − "Liigalta tulleen lisäsanktiouhkauksen vuoksi emme kuitenkaan halua asettaa tulevaisuutta uhatuksi"

LIIGA / Uutinen
Lukáš Jašekia ei nähdä Lukko-ottelussa Pelicansin kokoonpanossa.
Viimeviikkoinen Euro Hockey Tour aiheutti epäselvyyksiä pelikielloissa. Pelicansin Lukáš Jašek oli Liigan asettamassa pelikiellossa, mutta olisi muutenkin ollut Pelicansin käyttämättömissä oltuaan Tšekin joukkueessa Ruotsin-turnauksessa.

Lukáš Jašek sai kahden ottelun pelikiellon 3. helmikuuta pelatussa SaiPa-ottelussa, jossa hän huitoi SaiPan Elmeri Laaksoa. Hänet määrättiin lauantaiaamuna väliaikaiseen pelikieltoon, ja illalla pelikiellon kokonaispituudeksi ilmoitettiin kaksi ottelua.

Jašekin pelikiellon toinen ottelu olisi ollut viime perjantaina pelattu ottelu HPK:ta vastaan, ja hän olisi siten ollut käytettävissä Lukkoa vastaan tiistaina.

Pelicans tiedotti kuitenkin, että Liiga oli antanut uhkavaatimuksen joukkueelle, joten Jašekia ei kaukalossa nähdä.

− Organisaationa näemme asian niin, että määrätty rangaistus on kärsitty ja pelaaja on vapaa pelaamaan. Emme halua työnantajana rajoittaa pelaajan oikeutta harjoittaa ammattiaan, mutta Liigalta tulleen lisäsanktiouhkauksen vuoksi emme kuitenkaan halua asettaa pelaajan tai joukkueen tulevaisuutta uhatuksi, kommentoi Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle