Lukáš Dostál aloittaa tulevan kauden Ilveksessä − "On päivästä yksi alkaen ansainnut asemansa joukkueen sisällä omalla pelaamisellaan"

LIIGA / Uutinen
Ilveksen maalinsuu pysyy tutussa vartioinnissa myös ensi kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves tiedotti, että Lukáš Dostál jatkaa joukkueessa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Lukáš Dostál, 20, aloittaa ensi kauden Ilveksessä, kertoo tamperelaisseura tiedotteessaan. Maalivahti solmi NHL-sopimuksen Anaheim Ducksiin keväällä 2019, mutta palasi viime kaudeksi lainalle Ilvekseen.

Myös kautta 2020−21 koskeva järjestely on lainasopimus Ilveksen ja Ducksin välillä. Sen mukaan tšekkiläinen pelaa Liigassa toistaiseksi voimassa olevalla kontrahdilla.

Dostál palkittiin viime kauden Liigan parhaana maalivahtina. Hänen voittoprosenttinsa 73,2 oli sarjan paras. Myös torjuntaprosentti sekä päästettyjen maalien keskiarvo oikeuttivat hänelle paikan tilastojen kolmen parhaan joukossa.

− Kolmannen kautensa Ilveksessä aloittava Lukáš Dostál on päivästä yksi alkaen ansainnut asemansa joukkueen sisällä omalla pelaamisellaan ja persoonallaan sekä asenteellaan ja nöyryydellään jääkiekkoa ja pelikavereitaan kohtaan. Hänen kaikesta tekemisestään huokuvat suunnitelmallisuus, kilpailullisuus sekä tavoitteellisuus, jotka NHL-tason lahjakkuuteen yhdistettynä ovat mahdollistaneet erittäin nopean kehittymisen, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

Maalivahtilupauksen lisäksi NHL-sopimukset solmineet Arttu Ruotsalainen ja Matias Maccelli aloittavat kautensa tupsukorvissa toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla. Ilves kertoi tiedotteessaan myös, että Suomeen jo saapunut ulkomaalaisvahvistus Ondřej Roman liittyy harjoitusvahvuuteen kahden viikon karanteenijakson päätyttyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle