Lucas Nordsäter vahvistamaan Jukurien puolustusta, Tapparan huippulupaus lainalle hyökkäykseen

LIIGA / Uutinen
Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoihin kuuluva Helenius pääsee kokeilemaan seuraavaksi liigavauhtia.
Jukurien rivit täydentyvät sekä puolustuksen että hyökkäyksen osalta. Alakertaan joukkue hankki ruotsalaispuolustaja Lucas Nordsäterin ja hyökkäykseen lainasopimuksella saapuu hirmutehot U20-sarjassa nakuttanut Konsta Helenius.

Lucas Nordsäter saapuu Jukureihin SHL-joukkue Frölundasta, johon hän siirtyi täksi kaudeksi kaksivuotisella sopimuksella. 24-vuotiaan puolustajan rooli jäi göteborgilaisseurassa kuitenkin alkukaudesta pieneksi ja sopimus purettiin sunnuntaina. Jukureiden kanssa ruotsalaispuolustajan kontrahti kattaa loppukauden ja siinä on myös optio kaudesta 2023−2024.

Nordsäter on pelannut urallaan kaikkiaan 116 SHL-ottelua, jonka lisäksi kokemusta löytyy Allsvenskanista 139 ottelun verran. Tällä kaudella hän ehti pelaamaan Frölundassa yhdeksän peliä SHL:ää sekä viisi CHL-kamppailua.

− Olemme etsineet tämän pelaajaprofiilin puolustajaa joukkueeseen alkukauden ja Lucas on juuri sitä mitä olemme kaivanneet, kertoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen, joka kuvailee Nordsäteriä seuran tiedotteessa hyvin liikkuvaksi ja monipuoliseksi puolustajaksi.

Hyökkäyspäähänsä mikkeliläisjoukkue saa puolestaan nuorta voimaa Tapparasta, kun 16-vuotias hyökkääjälupaus Konsta Helenius siirtyy Mikkeliin. Tapparan kanssa kevääseen 2025 asti ulottuvan sopimuksen tehnyt Helenius saapuu jukuripaitaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Helenius on 2006-ikäluokan kärkilupauksia. Tällä kaudella hän on pelannut Tapparan U20-joukkueessa, jossa takoi 19 ottelussa hurjat tehot 8+20. Oikealta laukova hyökkääjä oli myös vastikään voittamassa pronssia U17-maajoukkueessa World Hockey Challenge-turnauksessa. Helenius oli turnauksessa Suomen tehokkain pelaaja nakuttamalla seitsemään otteluun 11 tehopistettä.

− Konsta kuuluu ikäluokkansa kärkipelaajiin koko maailmassa, joten totta kai halusimme tarttua tilaisuuteen, kun on mahdollisuus saada tämän luokan lupaus Mikkeliin, Hakkarainen kommentoi.

− Helenius on iso talentti ja pelannut myös erinomaisesti maajoukkueessa. On hienoa, että saatiin pitkä sopimus aikaiseksi ja nyt hän pääsee kehittämään itseään Mikkeliin. Helenius on näyttänyt U20-joukkueessa, että pystyy pelaamaan hyvällä tasolla ja nyt pääsemme näkemään, miten Helenius kehittyy kovemmassa sarjassa, Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa totesi.

Kaksikosta Helenius on uuden joukkueensa matkassa, kun joukkue suuntaa CHL-otteluun Fribourgiin. Nordsäter puolestaan ei saa edustaa mikkeliläisseuraa tällä kaudella CHL:ssä pelattuaan sarjaa jo Frölundassa. Ruotsalaispuolustaja saapuu keskiviikkona Mikkeliin ja on mahdollisesti joukkueen käytettävissä viikonlopun liigaotteluissa JYPiä vastaan.

Mikkeliläisseura tiedotti myös, että alkusyksystä loukkaantunut maalivahti Markus Ruusu on toipunut pelikuntoon ja hakee tämän viikon ajan pelituntumaa Mestiksestä Heinolan Peliittojen miehistöstä. Puolustaja Hannes Häkkilä ja hyökkääjä Samu Tuomaala puolestaan lähtevät kuluvaksi viikoksi lainalle Imatran Ketterään.

» Lähetä palautetta toimitukselle