Lucas Lessio HIFK:n riveihin - kaksi hyökkääjää koeajalle

LIIGA / Uutinen
Lessio aloitti viime kauden Riikassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK vahvistaa hyökkäyskalustoaan kanadalaishyökkääjä Lucas Lessiolla. Hänen lisäkseen helsinkiläisryhmään koeajalla liittyvät Henrik Koivisto ja Ilmari Pitkänen.

Yksivuotisella sopimuksella HIFK:hon siirtyvä Lucas Lessio aloitti viime kauden Dinamo Riikan riveissä, mutta siirtyi marraskuussa Kunlun Red Stariin. 25-vuotias hyökkääjä on kahdella edelliskaudella edustanut kolmea eri KHL-joukkuetta, sillä kaudella 2016-17 hän pelasi Medvescak Zagrebin riveissä. 

Viime kaudella Lessio iski KHL:ssä yhteensä 42 ottelussa kahdeksan maalia ja antoi neljä maalin johtanutta syöttöä. 

Kanadalaishyökkääjä on Phoenix Coyotesin toisen kierroksen varaus kesältä 2011. Hän pelasi ennen Eurooppaan siirtymistään pääosin AHL:ssä, mutta sai tililleen myös 41 NHL-ottelua Coyotesin sekä Montreal Canadiensin miehistöissä. AHL-pelejä Lessio on pelannut kaikkiaan 173.

− Lessio on nopea ja hyvän laukauksen omaava urheilullinen ja tavoittellinen pelaaja. Pelaajalta löytyi ne ominaisuudet joita joukkueeseen etsimme. Lucas halusi tulla pelaamaan Suomeen ja IFK:hon, kertoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen.

HIFK sai riveihinsä myös kaksi pelaajaa koeajalle, kun Jukureitakin viime kaudella edustaneet Ilmari Pitkänen ja Henrik Koivisto liittyvät helsinkiläisryhmään. Koeajat ovat pituudeltaan kahden ja puolen kuukauden mittaiset.

Koivisto oli toissa kaudella Jukureiden kolmanneksi tehokkain pistemies 36 tehopisteellä, mutta viime kausi oli heikko ja hyökkääjä siirtyi kesken kauden KooKooseen. Koko kauden aikana hän kokosi 55 ottelussa 10 tehopistettä. Pitkänen iski puolestaan mikkeliläisryhmässä 46 ottelussa tehot 5+4.

− Kesällä tuli vähän jobinpostia loukkaantumisten kanssa ja tuoreet try-out sopimukset varmistavat sen, että pääsemme heti maanantaista alkaen harjoittelemaan täydellä vahvuudella, Salmelainen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle