Luc Tardif on IIHF:n uusi puheenjohtaja

MAAJOUKKUE / Uutinen
Luc Tardif valittiin kansainvälisen jääkiekkoliiton johtoon.
Kuva © Getty Images
Ranskalainen Luc Tardif on valittu kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässään René Faselia, joka jätti pestinsä 27 vuoden ajanjakson jälkeen.

Luc Tardif voitti ratkaisevassa äänestyksessä saksalaisen Franz Reindlin 67−39. 

Kanadalaissyntyinen 68-vuotias Tardif on ollut IIHF:n valtuustoon vuodesta 2012 alkaen. Juniori- ja yliopistosarjoissa pelaamisensa jälkeen Tardif muutti vuonna 1975 Belgiaan ja sieltä kaksi vuotta myöhemmin Ranskaan, jossa hän pelasi kaikkiaan 12 vuotta Chamonix'ssa, Rouenissa ja Caenissa ennen uransa lopettamista.

Tardif vastasi uransa jälkeen Rouenin junioritoiminnasta. Vuonna 2006 hän nousi Ranskan jääkiekkoliiton johtoon.

Tardifin ja Reindlin lisäksi ehdolla olivat valkovenäläinen Sergei Gontšarov, tanskalainen Henrik Bach Nielsen ja tšekkiläinen Petr Bříza.

Äänestystä käytiin pudotuskilpailuna ja jokaisen kierroksen jälkeen vähiten ääniä saanut ehdokas pudotettiin pois. Äänestys ratkeaisi siinä vaiheessa, kun joku ehdokkaista saisi yli puolet äänistä.

Ensimmäisellä kierroksella Reindl ja Tardif saivat 29 ääntä, Gontšarov 19 ja Bach Nielsen 18. Břízan saldo oli kahdeksan ääntä, ja näin entinen tšekkimaalivahti putosi kilpailusta.

Toisella kierroksella Tardif nousi ykköseksi 38 äänellään ennen Reindlia, joka sai 34 ääntä.Gontšaroville kirjattiin 21 ääntä ja kannatustaan menettänyt Bach Nielsen putosi 12 äänellään kilpailusta.

Bach Nielsenin kannatus näytti kolmannella kierroksella menevän pitkälti Tardifille, joka sai 51 ääntä. Reindlin saldo pysyi 34:ssä ja Gontšarov 20.

» Lähetä palautetta toimitukselle