Luboš Horký HC Kometa Brnosta Pelicansiin − päävalmentaja vertasi Jiři Smejkaliin

LIIGA / Uutinen
Lahtelaisnippu vahvistuu Lubos Horkýlla.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Horký on pelannut lähes koko uransa kasvattajaseurassaan. Nyt tie vie Pelicansiin yksivuotisella sopimuksella.

Luboš Horký, 25, on tehnyt yksivuotisen sopimuksen viime kauden hopeamitalisti Pelicansin kanssa. Tšekkihyökkääjä saapuu Lahteen kasvattajajoukkueestaan HC Kometa Brnosta, jota on edustanut muutamia lainapestejä lukuunottamatta koko uransa.

− Halusin urallani eteenpäin ja uskon, että Suomen Liiga palvelee tässä kohtaa kehittymistäni parhaalla mahdollisella tavalla. Valitsin Pelicansin, koska olen kuullut seurasta paljon hyvää. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan uusiin joukkuekavereihini ja Lahden kaupunkiin, Horký sanoo tiedotteessa.

Viime kaudella oikeala laukova laitahyökkääjä iski 47 runkosarjaottelussa Kometan paidassa tehot 20+14=34. Pudotuspelien kymmenessä ottelussa hän teki 2+4=6 pistettä.

− Hän on erittäin tehokas ja hyvä maalintekijä, joka liikkuu isokokoiseksi pelaajaksi hyvin. Hänestä löytyy tietynlaisia yhtymäkohtia aiemmin täällä pelanneeseen Jiří Smejkaliin. Horký ei kuitenkaan ole ihan samanlainen voimahyökkääjä kuin Smejkal, sillä hän on paljon taitavampi kiekon kanssa. Hänellä on selkeät tavoitteet isommissa liigoissa, luonnehtii Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

Keväällä 2018 Horký oli voittamassa kotimaansa pääsarjamestaruutta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle