Loukkaantumisista kärsivä Hurricanes nosti Aleksi Saarelan farmista

NHL / Uutinen
Aleksi Saarela on toistaiseksi edustanut Hurricanesia vain harjoitusotteluissa.
Kuva © Getty Images
Aleksi Saarela kutsuttiin farmista Carolina Hurricanesin NHL-miehistöön. 22-vuotias suomalainen saattaa tehdä historiaa ensimmäisenä Hurricanes-pelaajana, jonka NHL-debyytti on pudotuspeleissä.

Carolina Hurricanes on kutsunut farmijoukkue Charlotte Checkersistä hyökkääjä Aleksi Saarelan NHL-kokoonpanoon. Hurricanes-hyökkääjistä Micheal FerlandAndrei Svetšnikov ja Jordan Martinook ovat pudotuspeleissä olleet loukkaantumisten vuoksi sivussa. Aiemmin Hurricanes nosti farmista hyökkääjä Patrick Brownin kokoonpanonsa avuksi.

Saarela on tällä kaudella ollut Checkersin paras maalintekijä 30 osumallaan ja on rikkonut henkilökohtaiset maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä. 22-vuotias hyökkääjä ei toistaiseksi ole pelannut NHL-pelejä, joten mahdollinen debyytti tulee harvinaisesti pudotuspeleissä. Hurricanesin historiassa kyseessä olisi ensimmäinen kerta.

Saarela on alunperin New York Rangersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2015. Suomalaishyökkääjä siirtyi Hurricanesiin helmikuussa 2016 Rangersin hankittua siirtorajalla Eric Staalin.

Saarela on Liigassa edustanut Lukkoa ja Ässiä sekä oli mukana voittamassa vuonna 2016 alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle