Los Angeles Kings purki Ilja Kovaltšukin rahakkaan sopimuksen

NHL / Uutinen
Kovaltšukin taival Kingsissä tuli päätökseen.
Kuva © Getty Images

Los Angeles Kings on päättänyt 36-vuotiaan hyökkääjänsä Ilja Kovaltšukin sopimuksen. Heinäkuussa 2018 solmittu kokonaisarvoltaan vajaan 19 miljoonan dollarin sopimus olisi jatkunut kevääseen 2021 asti.

Kyseessä on jo toinen kerta Kovaltšukin NHL-uralla, kun hänen sopimuksensa on päätetty ennen sen loppumista. Näin tapahtui, kun Kovaltšuk päätti siirtyä pelaamaan KHL:ää Pietarin SKA:han kesällä 2013 ja hänen silloinen seuransa New Jersey Devils joutui mitätöimään alunperin 15-vuotisen ja 100 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Tällä kaudella Kovaltšuk ehti pelata 17 ottelua Kingsin paidassa tehoin 3+6, kunnes seura hyllytti venäläisen 9. marraskuuta pelatun ottelun jälkeen. Tämän jälkeen Kovaltšuk ei ole pelannut yhtään ottelua. Purettu sopimus vaikuttaa Kingsin palkkakattoon vielä ensi kaudellakin, mutta palkkaa Kovaltšuk ei enää seurasta nosta.

Yhteensä Kovaltšuk on pelannut NHL:ssä 897 runkosarjaottelua, ja miehen palkintokaapista löytyy sarjan jaettu maalikuninkuus kaudelta 2003–04. Kingsin ja Devilsin lisäksi Kovaltšuk on edustanut NHL-urallaan hänet vuoden 2001 koko varaustilaisuuden ykkösenä valinnutta Atlanta Thrashersia.

» Lähetä palautetta toimitukselle