Lopun pikamaalit siivittivät Suomen voittoon – kaksi rumaa taklausta toi pelille ikävän sivujuonteen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Roni Hirvonen vastasi ottelun voittomaalista.
Kuva © Tiia Mahkonen

Suomen vahva alku ja sen tuoma johto kariutuivat pelin edetessä. Kasper Simontaipaleen tekemä johtomaali näytti olevan laiha lohtu, kun Yhdysvallat johti ottelua lukemin 3–1 päätöserän loppuhetkillä.

Ajassa 57.05 Red Savage taklasi Joakim Kemelliä päähän ulosajon arvoisesti. Kemell pystyi jatkamaan peliä ja oli kentällä heti Suomen ylivoimassa. Tuolla ylivoimalla Nuoret Leijonat kipusi myös tasoihin Joel Määtän ja Ville Ottavaisen osumilla.

Jatkoaika ehti vanhentua 57 sekuntia, kunnes Roni Hirvonen pamautti kiekon maalin. Näin Suomi nappasi pelistä voiton.

Myös Suomelle ulosajo

Avauserä oli Suomelta pelillisesti vahvin ja laukaukset kirjattiinkin selvästi Suomen eduksi. Erässä kumpikaan ei kuitenkaan mässäillyt huippupaikoilla. Kahden maalin lisäksi erän puhuttavaksi tilanteeksi nousi Ruben Rafkinin saama ulosajo. Rafkin taklasi polvella Brett Berardia, joka pystyi jatkamaan ottelua.

Pelin edetessä Yhdysvallat nappasi peliä haltuunsa. Suomi haki kiekolliseen peliinsä vielä yhteistä säveltä, mikä tylsytti parasta terää hyökkäyspelistä. Puolustusjaksot Suomen alueella kasvoivat melko pitkiksi ja Leevi Meriläisen torjuntavirettä testattiin säännöllisesti.

Päätöserään Suomi vaihtoi maalille Joel Blomqvistin, jonka Brett Berard ohitti heti ensimmäisellä laukauksella, kun päätöserä oli vanhentunut vain yhdeksän sekuntia.

Suomen kiri olikin melko vaisu ulosajon tuomaan ylivoimaan saakka. Lopulta ainoasta harjoitusottelusta kirjattiin kuitenkin voitto.

Suomen kisat alkavat 26. joulukuuta Saksaa vastaan. Yhdysvaltojen avausottelu on 27.12. Slovakiaa vastaan. Voi hyvin olla, että ulosajon saaneet Rafkin ja Savage kärsivät tuolloin pelikieltoja.