Lisää ruotsalaisväriä Pelicansiin − nuori Viktor Persson siirtyy Lahteen

LIIGA / Uutinen
Tommi Niemelä saa joukkoihinsa kolmannen ruotsalaispelurin.
Pohjois-Amerikassa junioripelejä viime kauden pelannut ruotsalaispuolustaja Viktor Persson kiekkoilee tulevalla kaudella Pelicansissa.

Pelicans on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen ruotsalaispuolustaja Viktor Perssonin kanssa. 20-vuotias Persson siirtyy Lahteen Pohjois-Amerikasta, jossa pelasi viime kaudella WHL-joukkue Kamloops Blazersissa. Hän teki runkosarjassa 65 ottelussa tehot 4+25=29 ja pudotuspeleissä merkkautti 17 ottelussa neljä syöttöpistettä.

Persson on Vancouver Canucksin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2020. Ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään hän pelasi Brynäsin juniorijoukkueissa. Isokokoinen (187cm/87kg) puolustaja teki myös SHL-debyyttinsä kaudella 2020-2021, kun pääsi pelaamaan neljässä ottelussa Brynäsin miehistössä.

− Kyseessä on hyvin mielenkiintoinen nuori pelaaja. Persson on isokokoinen ja erittäin hyvin liikkuva, hyökkäyspelillisesti taitava pelaaja. Persson tulee Lahteen ottamaan askelta kohti hänen NHL-unelmaansa. Mielenkiinnolla odotetaan, mitä hän pystyy tuomaan Liigaan, kuvaili Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

Persson on kolmas kesän aikana lahtelaisryhmään liittynyt ruotsalaispelaaja. Aiemmin joukkueeseen siirtyivät puolustaja Peter Andersson ja hyökkääjä Lars Bryggman.

» Lähetä palautetta toimitukselle