Linus Söderström Ässien maalinsuulle, oma kasvatti hakee paikkaa joukkueesta koeajalla

LIIGA / Uutinen
Söderströmillä on runsaasti kokemusta nuorten maajoukkuepeleistä.
Ässät täydentää maalivahtiosastoaan ruotsalaisella Linus Söderströmillä. Juuso Walli tulee joukkueeseen puolestaan koeajalle.

Ässät on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen maalivahti Linus Söderströmin kanssa. Puolustukseen porilaisryhmä hankki puolestaan 1+1-vuotisella sopimuksella oman kasvattinsa, Juuso Wallin. Hänen sopimukseensa sisältyy lokakuun loppuun ulottuva koeaika.

Erittäin lupaavana pidetyn Söderströmin, 23, uraa ovat viime vuosina haitanneet loukkaantumiset, jonka vuoksi hän on pelannut viimeisen kahden kauden aikana ainoastaan neljä ottelua. Ruotsalaisvahti on New York Islandersin neljännen kierroksen varaus kesältä 2014.

Keväällä 2016 Söderström valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi, kun hän torjui turnauksessa viisi ottelua kovalla torjuntaprosentilla 94,7. Vuotta myöhemmin hän oli voittamassa Ruotsin mestaruutta HV71:n riveissä.

− Kommunikointi Linuksen kanssa lähti alusta alkaen hyvin liikkeelle ja hänessä vakuutti erityisesti halu kehittyä ja päästä seuraavalle tasolle, joten valmentamisessa ei tarvitse keskittyä motivoimaan kovaan työntekoon, kertoi Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl.

− Hänellä on menestystä nuorten sekä aikuisten sarjoista ja se on tärkeä mittari paineensietokyvyn kannalta. Uralla olleet vaikeudet loukkaantumisten suhteen on selätetty ja nälkä päästä tositoimiin tuntuu kovalta.

Walli pelasi viime kauden SaPKon takalinjoilla. Isokokoinen (195 cm / 106 kg) puolustaja iski Mestiksessä 48 ottelussa tehot 11+13=24. Hän oli joukkueensa tehokkain puolustaja.

Liigaotteluita Walli on pelannut urallaan aiemmin 91 kappaletta Ässien paidassa. Viimeksi häntä on nähty liigakaukaloissa kaudella 2017−2018.

− Juuso lähtee taistelemaan pelipaikasta koesopimuksen kautta ja hän on ansainnut sen omalla sisukkuudella sekä päämäärätietoisuudella. Tiedämme, mitä kautta hänen viime kauden pisteensä ovat tulleet ja emme anna sen hämätä. Hyvällä peruspakin pelillä hänellä on mahdollisuus lunastaa pelipaikka, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Porilaisseura tiedotti myös, että Seppo Vihelä ja Petteri Joukamaa täydentävät seuran fysiikkavalmennusryhmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle