Liigan toimitusjohtaja kommentoi Telian vaikeuksia: "Näihin tietysti suhtaudutaan vakavasti"

LIIGA / Uutinen
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on joutunut keskustelemaan Telian kanssa televisiointihankkeen tilasta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Teleoperaattori Telian Liiga-hanke on ongelmissa. Miesten jääkiekon suomalaisen pääsarjan tuoreen mediakumppanin sopimus alkoi tänä kesänä ja se on joutunut perumaan harjoituskaudella jo kaksi ottelulähetystä. Peruutetuksi joutuivat eilisen SaiPa–KalPa-harjoitusottelun televisiointi ja heti perään tänään Jukurit–HIFK-harjoitusottelun televisointi.

Telia ilmoitti tänään syyksi tekniset ongelmat ja yhteyksissä havaitun odottamaton häiriön. Uuden kumppanin onnahtelu on huomioitu Liigaa hallinnoivan Jääkiekon SM-liiga Oy:n keskustoimistolla.

– Tiedämme, että on yksittäisiä haasteita tuotteen käytettävyydessä tai lähinnä siinä, kun heidän tuotettaan otetaan käyttöön. Näihin tietysti suhtaudutaan vakavasti. Olemme keskustelleet asiasta, eikä ole syitä ajatella, etteivätkö he tekisi kaikkeaan haasteiden ratkomiseksi. On muistettava, että kyseessä on valtava tuotanto ja urakka on juuri alkanut. Totta kai muutostilanteessa voi ilmaantua jotain odottamatonta, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo.

Telia viesti julkisuuteen ennen harjoituskauden alkamista, että Liigan harjoituskausi on heillekin harjoittelua. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun mediasisältöön erikoistumaton yhtiö tekee kotimaisittain valtavan mittaluokan televisiotuotantoa.

– Olemme suunnitelleet isoja kehitysprojekteja Telian kanssa. Kumppanuus on tiivis.

Telia ei veloita Liiga-tuotteensa tilaajia lupaamistaan elokuun harjoitusottelutelevisioinneista. Silti yhtiön vaikeudet ovat nostaneet raivoa sen asiakkaissa muun muassa Jatkoajan keskustelupalstalla. Nyt tehdyt peruutukset ovat tällä hetkellä vuoren huippu, sillä Teliaa kritisoitu myös esimerkiksi lähetysten kuvanlaadusta, viestinnästä ja vanhentuneen teknologian käyttämisestä.

Kallioniemi ei hetkahda kritiikistä.

– En pelkää Liigan tavoittavuuden tai näkyvyyden vähenevän, päinvastoin. Teemme yhteistyötä tarjotaksemme kaikkien aikojen parhaan Liiga-tuotteen.

– Olemme hyvällä mielellä tästä alusta. Mielestäni Telia on osoittanut, että he ovat mukana tosimielellä ja heillä on isoja suunnitelmia tässä hankkeessa, toimitusjohtaja maalaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös