Liigan kaudenalkuskandaali laajenee – Perustilastointikaan ei pidä paikkaansa

LIIGA / Uutinen
Liiga on ollut vaikeuksissa tilastojensa kanssa.
Liigan tilastoinnissa on ilmennyt kauden alkumetreillä kiusallisia valuvikoja.

Liiga-kauden alkua ovat värittäneet etenkin räikeät ongelmat sarjan verkkosivujen toimivuudessa, mutta myös niinkin olennainen asia kuin perustilastointi on ollut ongelmissa.

Esimerkiksi joukkuekohtaisissa alivoimatilastoissa on paha virhe, sillä joukkueiden alivoimalla pelaamaa aikaa mittaavassa tilastossa lukemat ovat kauttaaltaan väärin.

Esimerkiksi HPK:n ilmoitetaan pelanneen alivoimalla yhteensä 14 sekuntia, vaikka joukkue on joutunut alivoimalle tähän mennessä yhteensä 14 kertaa.

Itse asiassa jokaisen joukkueen kohdalla "logiikka" on sama: alivoimalla pelatut kerrat on ilmoitettu myös siten, että ne olisivat alivoimasekunteja.

Lisäksi alivoimatilastoissa kerrotaan muun muassa, että Ilves olisi joutunut pelaamaan kahden miehen alivoimalla 174 kertaa kolmen ottelun aikana, ja aikaa näihin kertoihin olisi kulunut yhteensä 2 minuuttia ja 54 sekuntia.

Muitakin valuvikoja löytyy. Muun muassa otteluseurantasivuilla tietyn pelaajan koko kauden ajalta keräämien maali- ja syöttöpisteiden merkinnät heittelevät paikoin erikoisesti.

Esimerkiksi viime lauantaina pelatun Ässät–JYP-ottelun seurannassa Niklas Appelgrenin kauden kolmas syöttöpiste merkittiin Ässien avausmaaliin ja ensimmäinen syöttö Ässien toiseen maaliin. Pelaajan kauden toinen syöttöpiste merkittiin Ässien viidenteen maaliin.

Ongelmia löytyy myös esimerkiksi otteluiden laukaisukartoista, joissa merkinnät ovat olleet monin paikoin virheellisiä ja visuaalisesti hankalasti esitettyjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle