Liigan kaikki pudotuspelijoukkueet voivat olla selvillä tänä iltana – näillä tuloksilla se tapahtuu

LIIGA / Uutinen
KooKoon pudotuspelipaikka on lähellä varmistumistaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lauantain liigakierroksella katseet kohdistuvat taistoon viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Liigan tämän kevään pudotuspelijoukkueet ovat mahdollisesti selvillä jo tämän illan kierroksen jälkeen. Runkosarjaa pelataan vielä ensi viikolla kolmen kierroksen verran.

Ennen tämän illan kierrosta kahdeksan joukkuetta ovat varmistaneet pudotuspelipaikkansa. Yhdeksäntenä olevalla Ässillä pudotuspelipaikan varmistaminen on tänään sen omissa käsissä, kymmenentenä oleva KooKoo tarvitsee myös muiden apua.

Ässät varmistaa pudotuspelipaikkansa, jos se ottaa Lukkoa vastaan vähintään yhden pisteen. Pudotuspeliviivan alapuolella olevista joukkueista vain HPK voi teoreettisesti ohittaa Ässät ottamalla täydet pisteet lopuista otteluistaan.

Vaihtoehtoisesti Ässät varmistaa paikkansa, jos HPK ei ota tänään KooKoo-ottelussa kolmea pistettä. Tasapisteissä Ässillä on varmasti enemmän kolmen pisteen voittoja kuin HPK:lla.

Edellisen kerran Ässät on pelannut pudotuspeleissä viisi vuotta sitten. Tosin keväällä 2020 Ässät olisi pelannut pudotuspeleissä, jos kausi ei olisi päättynyt ennen aikojaan koronan takia.

Lauantain kierroksen suurin mielenkiinto kohdistuu Hämeenlinnan otteluun HPK–KooKoo. KooKoo varmistaa pudotuspelipaikkansa, jos se voittaa ottelun varsinaisella peliajalla ja jos samaan aikaan Jukurit häviää JYPille kotonaan joko varsinaisella peliajalla tai sen jälkeen.

Jukurit jää myös varmasti ulos pudotuspeleistä, jos se jää tänään ilman pisteitä ja KooKoo ottaa vähintään kaksi pistettä. HPK menettää mahdollisuutensa vain varsinaisen peliajan tappiolla KooKoolle.

Myös 13. sijalla olevalla JYPillä on vielä teoreettinen mahdollisuus, mutta käytännössä sauma on olematon.

JYPin pitäisi käytännössä saada lopuista neljästä ottelustaan kaikki mahdolliset pisteet. Tämän lisäksi KooKoo saisi ottaa lopuista neljästä ottelustaan enintään kaksi pistettä, HPK lopuista kolmesta ottelustaan enintään viisi pistettä ja Jukurit lopuista kolmesta ottelustaan enintään kuusi pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle