Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnillä oli selkeä näkemys Kärppien videotarkastusosumaan: "Kiekko näkyy maalissa"

LIIGA / Uutinen
Kärpät pääsi tuulettamaan videotarkastuksen jälkeen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

HPK:n ja Kärppien neljännen finaaliottelun puhuttavin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun oululaisten Jasper Lindstenin laukoman kiekon lopullista päätepysäkkiä tutkittiin videolta. Päätuomarit hyväksyivät tilanteen maaliksi. Tilanteeksi tasoittui 2–2.

– Olen nähnyt videon, jolla kiekko näkyy siinä tilanteessa maalissa. Se menee sinne etukulmasta HPK:n maalivahdin kautta. Kiekko näkyy ihan selkeästi. Ei tarvinnu päätellä mitään, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn selitti tapahtunutta taiston tauottua.

Tilanne näytti Telian televisiolähetyksen perusteella kinkkiseltä, sillä maalivahti Emil Larmin jalka liukui maaliin samaan aikaan kiekon kanssa.

– En puhu tilannehuoneen puolesta, sillä en ole vielä nähnyt samoja videoita kuin he siellä, mutta kiekko kävi selkeästi maalissa, Rönn kertoi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen haastoi päätuomarien ensimmäisen päätöksen uuteen videotarkastukseen. Lopputulos ei kuitenkaan muuttunut.

– En tiedä, miksi Pennanen haastoi sen. Ennen kuin kiekko meni maaliin, Kärppien pelaajasta tuli hyvin kevyt kosketus Larmiin, mutta se ei vaikuttanut Larmin työskentelyyn mitenkään. Sen jälkeen HPK:n puolustaja törmäsi Larmiin, mikä kyllä varmaankin haittasi torjumista. Se ei kuitenkaan ole hylkäämisperuste, Rönn perkasi.

Liigan pudotuspeleissä, ja tänäisessäkin ottelussa, on puhututtanut tuomarilinja mittelön sisällä. On puhuttu siitä, että päätuomarit viheltäisivät rangaistuksia ottelujen alussa herkemmin kuin lopussa. Tänään Hämeenlinnassa linja salli ronskihkoa mailapuolustamista.

– Kyllä meiltä jotain jäi ottamatta. Mutta ne olivat yksittäisiä ratkaisuja. Tuomarilinja sinänsä ei muuttunut loppua kohti, Rönn sanoi.

– Ottelu oli tuomareille haastava, sillä se sisälsi paljon kamppailua. Alusta loppuun saakka kamppailtiin kovaa. Tässä ottelusarjassa Hämeenlinnan ottelut ovat olleet tuomareille haastavampia kuin Oulun ottelut.

Ottelusarja on tasatilanteessa 2–2. Painiminen jatkuu maanantaina Oulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle