Liigakonkari Janne Keränen TUTOon, Topias Kasken sopimus purettu

MESTIS / Uutinen
Keränen tuo TUTOon runsaasti liigakokemusta.
TUTOn hyökkäyksessä ovet käyvät molempiin suuntiin. Topias Kaski jättää turkulaisryhmän, kun taas uutena kasvona joukkueeseen liittyy yli 900 liigaottelua urallaan pelannut Janne Keränen.

Janne Keränen saapuu TUTOn vahvuuteen loppukauden mittaisella sopimuksella. 36-vuotias laitahyökkääjä on ollut alkukauden pelaamatta, mutta viime kaudella hän kiekkoili Liigassa Sportin riveissä. Viime kaudella Keränen teki Liigassa 55 ottelussa tehot 7+7.

Keränen on pelannut Liigassa urallaan 926 runkosarja- ja pudotuspeliottelua. Hän on edustanut Sportin lisäksi Lukkoa, HIFK:ta sekä KalPaa. Hyökkääjän palkintokaapista löytyy SM-hopean lisäksi kaksi pronssimitalia. Keränen on pelannut myös yhden kauden ulkomailla, kun kausi 2021–22 vierähti Slovakian pääsarjassa.

− Jannella on alla pitkä loukkaantuminen ja nyt mies rupeaa olemaan 100% kunnossa. Janne on todellinen ammattilainen ja tuo mahtavan määrän lisää kokemusta pukukoppiin ja ratkaisuvoimaa peleihin. Olemme etsineet lisävahvistuksia ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Jannen mukaan. Tavoitteenamme on mennä keväällä pitkälle ja Jannen hankinta on yksi iso lisä projektiimme, kertoi TUTOn pelaajakoordinaattori Jouni Virpiö.

Turkulaisseura tiedotti lisäksi purkaneensa hyökkääjä Topias Kasken kuluvaa kautta koskeneen pelaajasopimuksen. Kesken viime kauden TUTOon Jukureista siirtynyt 21-vuotias hyökkääjä teki tällä kaudella Mestiksessä 22 otteluun tehot 4+1.

− Topias on nuori ja lupaava pelaaja, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspelissä. Topiakselle ei löytynyt kauden edetessä oikeanlaista roolia meidän hyökkäyksestä ja pelaajan aloitteesta päädyimme tähän ratkaisuun. Nuori pelaaja tarvitsee peliaikaa ja toivottavasti hän saa oikeanlaisen vastuun uudessa joukkueessaan, Virpiö kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle