Liigahallitus lyhensi loppukaudella jaettuja pelikieltoja − vain Roni Sevänen pelikiellossa seuraavan kauden alkaessa

LIIGA / Uutinen
Roni Seväsen pelikielto jatkuu vielä tulevalla kaudella.

Kauden päättyessä ennenaikaisesti viidellä Liiga-pelaajalla oli pelikieltoa kärsittävänä. Liigahallitus on päättänyt, että perutut ottelut huomioidaan ja pelikieltoja kohtuullistetaan.

Lukon Roni Seväsellä oli yhdeksän ottelun pelikiellosta jäljellä kahdeksan ottelua. Seurakaveri David Nemecek kärsi seitsemän ottelun pelikieltoa, josta oli vielä kaksi ottelua kärsimättä. HPK:n Henri Kanninen ja KalPan Miikka Pitkänen saivat viiden ottelun pelikiellot, joista Kannisella oli jäljellä kolme ja Pitkäsellä yksi ottelu. Jukurien Ville Hyvärinen sai yhden ottelun pelikiellon kauden viimeiseksi jääneellä kierroksella.

Pelaajien edustamista joukkueista Lukon kausi olisi jatkunut puolivälierissä ja KalPan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. HPK olisi selvinnyt vähintään pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta myös suora puolivälieräpaikka oli mahdollinen. Jukurien kausi olisi päättynyt joka tapauksessa runkosarjaan.

Liigahallitus päätti lyhentää kaikkia pelikieltoja pelaamatta jääneiden otteluiden vähimmäismäärän mukaan. Lukolla otteluita olisi ollut viisi, HPK:lla ja KalPalla kolme ja Jukureilla yksi. Näin ollen ainoana pelaajana pelikieltoon jää Sevänen, jonka pelikielto lyhenee viidellä ottelulla. Lukko-puolustaja on pelikiellossa tulevan kauden kolme ensimmäistä ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle