Liiga valmistautuu koronasta huolimatta ensi kauteen kuin normaaliin

LIIGA / Uutinen
Ensi kaudesta valmistellaan niin normaalia kuin mahdollista.
Uutta kautta suunnitellaan alkavaksi normaaliin tapaan syyskuussa.

Liiga-kauden 2020-21 sarjaohjelmaa rakennetaan koronapandemiasta huolimatta niin, että suunnittelun lähtökohtana on kuudenkymmenen ottelun runkosarja. Tavoiteaikataulu runkosarjan avauskierrokselle on perinteiseen tapaan syyskuun puoliväli.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton, IIHF:n, 10. kesäkuuta järjestettävä kongressi voi kuitenkin muuttaa asioita. Mikäli kongressi päättää siirtää kevään 2021 MM-kisojen alkua, siirtyvät Liigan viimeiset pelipäivät vastaavasti pidemmälle kevääseen. Tässä yhteydessä Liiga harkitsee myös kauden aloituksen siirtämistä joko syyskuun loppuun tai lokakuun alkuun.

– Olemme jatkuvassa yhteistyössä terveysviranomaisten sekä Liiga-seurojen lääkärien kanssa. Haluamme varmistaa, että kauden alkaessa kaikilla osapuolilla on sekä riittävä tieto että selkeät toimintaohjeet turvallisuuden takaamiseksi, kertoo kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä Liigan tiedotteessa.

Näin Liiga varautuu pandemian toiseen aaltoon

Liiga varustautuu siihen, ettei ensi kauden läpivieminen täysin normaalina tulisi toteutumaan. Liiga korostaa kiinnittävänsä huomiota ottelutapahtumien hygieniaan ja ottavansa käyttöön erityisjärjestelyjä liittyen yleisön, joukkueiden ja hallihenkilökunnan liikkumiseen. 

Myös poikkeusolojen jatkumiseen varaudutaan. Liiga viestii tiedotteessaan, että täyden runkosarjan pelaaminen voi vaatia toimenpiteitä sarjaohjelman tiivistämiseksi tai sarjan päättymisen siirtämiseksi. Lisäksi varaudutaan tarpeen vaatiessa pelaamaan pudotuspelisarjat normaaliaikataulua lyhyempinä.

Liiga myös pyrkii kaikin keinoin välttämään ottelumäärien pienentämistä sekä yleisömäärärajoituksia, joiden vaikutus seurojen talouteen olisi kriittinen. Mikäli näin kuitenkin tapahtuu, joutuvat seurat sopeuttamaan kulujaan.

Tällä hetkellä yli viidensadan hengen tapahtumat, joihin Liiga-ottelut normaaliolosuhteissa lukeutuvat, ovat kiellettyjä heinäkuun loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Jokereiden U20-joukkueessa koronatapaus — SaiPa ja Lukko karanteeniin
29.10.2020 7:04
SaiPa ja Lukko tiedottivat U20-joukkueidensa joutuneen kymmenen vuorokauden karanteeneihin korona-altistuksen vuoksi.
Artikkeli
NHL-pomot pohtivat tulevaa kautta – 35 pelaajan rajoitus saattaa jättää osan suomalaisnuorista Liiga-jäille
28.10.2020 10:00
NHL-GM:t suunnittelivat konferenssipuhelussaan tulevaa kautta. Joukkueet saisivat kutsua harjoitusleireilleen enintään 35 pelaajaa. Tällä saattaa olla vaikutusta Liigassa pelaaviin suomalaisnuoriin.
Uutinen
Petteri Lindbohmilla todettu korona, EHC Biel-Biennen joukkue karanteeniin
27.10.2020 20:24
Petteri Lindbohm on joukkueensa toinen koronaan sairastunut pelaaja.

Lue myös