Liiga sai ladun auki ensi kauteen – Otteluohjelma päätetään ensi viikolla

LIIGA / Uutinen
HIFK:kin päässee pelaamaan taas Liigaa jo lokakuussa.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Suomen hallitus ilmoitti illalla, että kaikki koronapandemiasta aiheutuneet kokoontumisrajoitukset poistuvat näillä näkymin lokakuun alussa. Päätös on jättiläismäinen Liigalle, joka pääsee näin ollen aloittamaan ensi kautensa liki tavanomaiseen tapaan. Liigan kausi on viime vuosina alkanut syyskuun loppupuolella.

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kuuli uutisesta tuoreeltaan Jatkoajalta. Hänen ensimmäinen reaktionsa oli luonnollisesti ilahtunut.

– Kuulen tästä nyt ensi kerran, mutta jos noin on, tämä on tietysti hieno uutinen, Järvelä sanoo.

Liigan on ensi viikolla määrä päättää ensi kauden otteluohjelmasta nyt saatujen valtiojohdon päätösten mukaan. Silloin kokoontuvat sekä johtoryhmä että hallitus.

– Me odottelimme, mitä tulee. Minulla on 33 eri versiota sarjaohjelmasta tehtynä. Joku niistä varmaankin osuu tuohon. Kyllä erilaisia skenaarioita on tehty, Järvelä kertoo.

Tuore päätös on Liigan kannalta hyvin suotuisa. Onko sen taustalla ankaraa lobbaamista?

– Ei ole ollut. Kyllä tämä on ollut sellainen asia, ettei tässä lobbaaminen auta. Teot vain auttavat. Loistavasti on suomalainen yhteiskunta ja kuuliainen kansa auttanut meitäkin tässä tilanteessa. Ihmiset ovat hoitaeet tämän asian hienosti, Järvelä kehuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle