Liiga reagoi aivovammaongelmaan – Koventaa sanktioitaan ja perustaa asiantuntijaryhmän, jolla on kansainvälinenkin rooli

LIIGA / Uutinen
Liigassa on nähty tällä kaudella lukuisia päähän kohdistuneita taklauksia.
Kuva © Antti Tyni
Liigan hallitus linjasi kokouksessaan muun muassa, että sanktioita kovennetaan välittömästi. Hallitus myös valjasti asiantuntijaryhmän pohtimaan mahdollisia sääntömuutoksia.

Liigan hallitus piti 16. joulukuuta kokouksen, jossa tehtiin päätöksiä koskien päähän kohdistuvia taklauksia ja niistä syntyneitä vammoja ja loukkaantumisia. Tällä kaudella Liigassa on nähty toistaiseksi 29 päähän kohdistunutta taklausta. Viime kaudella niitä oli 98.

Välittömästi, 18. joulukuuta voimaan tulevat linjaukset, joista hallituksen kokouksessa päätettiin, ovat seuraavat:

Päähän kohdistuvista taklauksista tulevia sanktioita korotetaan välittömästi. Päähän kohdistuneista taklauksista annetaan jatkossa vähintään viiden ottelun pelikielto. Kurinpitodelegaation määräämä maksimirangaistus on 60 ottelua tai yhdeksän kuukautta, mutta tarvittaessa pidempiäkin tuomioita voidaan jakaa.

Liigan hallitus asettaa asiantuntijaryhmän pohtimaan mahdollisia tulevia sääntömuutoksia ja -tulkintoja. Hallitus haluaa, että Suomi on päähän kohdistuvien taklausten linjausten kansainvälisessä eturivissä. Asiantuntijaryhmä koostuu niin pelaajista, valmentajista kuin tuomareistakin.

Liigan hallitus velvoittaa kaikkia seuroja pitämään yllä vammarekisteriä ja esittää vetoomuksen suomalaisen jääkiekon toimijoille viedä lajia turvallisempaan suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle