Liiga-konkari Jasse Ikonen siirtyy ensimmäistä kertaa ulkomaille − italialainen ICEHL-nousukas rakentuu kokemuksen varaan

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Kokenut Jasse Ikonen (oik.) on pelannut Liigassa muun muassa HIFK:n ja Ilveksen riveissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Italialainen HC Pustertal luottaa Liiga-kokemukseen ensimmäisellä ICEHL-kaudellaan.

Rutinoitunut Liiga-hyökkääjä Jasse Ikonen on tehnyt yksivuotisen sopimuksen italialaisen HC Pustertalin kanssa. Pustertal pelaa tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa ylikansallisessa ICEHL-sarjassa, joka tunnettiin aikaisemmin lyhenteellä EBEL. Pustertal pelasi päättyneellä kaudella AlpsHL-sarjassa

Pustertalin päävalmentaja Luciano Basile kehuu Ikosta ja hänen ominaisuuksiaan seuran julkaisemassa tiedotteessa.

− Ikonen on jokapaikanhöylä, jollaista jokainen jääkiekkojoukkue tarvitsee. Siirtyessämme uuteen sarjaan tarvitsemme fyysisempää ja aggressiivisempaa pelaamista, minkä takia olen iloinen, että Jasse liittyi joukkoomme, Basile perustelee Ikosen naaraamista Italiaan.

Ikonen itse näkee siirron mahdollisuutena kokea jotain uutta pitkällä urallaan.

− Olen innoissani uudesta haasteesta ja mahdollisuudesta mennä HC Pustertalin kanssa uuteen sarjaan. Usean Suomessa pelatun kauden jälkeen nyt on hyvä hetki muutokselle. Haluan auttaa joukkuetta kokemuksellani.

14 kautena Liigassa pelannut Ikonen on edustanut pitkällä urallaan kasvattajaseuraansa KalPaa, JYPiä, HIFK:ta, Kärppiä, Ilvestä sekä Ässiä. Hän on pelannut yhteensä 490 Liiga-ottelua tehoin 80+84. Ikonen pääsi juhlimaan Liiga-mestaruutta Kärpissä keväällä 2018.

Italialaisten joukkueessa on tällä hetkellä kuusi sopimuspelaajaa. Neljän italialaisen pelaajan lisäksi joukkueeseen on hankittu kanadalainen puolustaja Shane Hanna.

» Lähetä palautetta toimitukselle