Liiga-kauden keskeytyminen toi Telialle 3,6 miljoonan tappiot – tavoittelee Liigalta jopa 5,3 miljoonan euron korvausta

LIIGA / Uutinen
Jääkiekon SM-liiga ja Telia neuvottelevat kiekkokauden peruuntumisen aiheuttamista korvauksista.
Kuva © Arno Hämäläinen www.instagram.com/hockeygrapher/
Telia-konserni kertoi keskiviikkona ensimmäisen kvartaalin tuloksestaan ja valotti siinä yhteydessä Liiga-kauden peruuntumisen vaikutusta omaan liiketoimintaansa.

Telia arvioi, että Liiga-kauden ennenaikainen päättyminen toi sen tulokseen 3,6 miljoonan euron (40 MSEK) negatiivisen vaikutuksen ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Kun kausi päättyi ennenaikaisesti, ei Telia voinut laskuttaa omia tilaajiaan pudotuspelien ajalta.

Lisäksi Telia joutui IFRS-kirjanpitosäännösten mukaisesti tekemään 5,3 miljoonan euron (58 MSEK) alaskirjauksen Suomen TV ja Media -liiketoiminnan segmenttiinsä, mikä käytännössä tarkoittaa Liigan tv-sopimusta yhtiön osalta. 

Kuitenkin yhtiö uskoo kvartaalitilinpäätöksensä yhteydessä, että se pystyy saamaan niin Liigalta kuin muilta urheiluoikeuksia hallinnoivilta tahoilta saman suuruiset korvaukset kuin mitä nyt ilmoitetut negatiiviset vaikutukset sen tulokseen ovat.

Tämä tarkoittaisi, että Telia luottaa siihen, että Liiga maksaa korvauksina tai palautuksina mahdollisesti samaa kokoluokkaa olevan summan kuin yhtiön tekemä 5,3 miljoonan alaskirjaus. Telian ilmoittama 3,6 miljoonan tulovaikutus kohdistui maaliskuussa päättyneelle neljännekselle, kun taas alaskirjaus kohdistuu todennäköisesti ensisijaisesti huhtikuun-kesäkuun neljännekselle.

− Kaikki sopimukset tv-oikeuksia koskien ovat hieman erilaisia. Joissain niistä meillä on selvä polku, miten saamme korvauksen peruutuksista. Joissain se on taas epäselvää, jolloin meidän pitää keskustella ja neuvotella asiasta. Joissain tapauksissa, joissa se on selvästi määritelty, emme välttämättä saa yhtä paljon takaisin, Telia-konsernin toimitusjohtaja Christian Luiga kertoi.

− Emme kommentoi minkään yksittäisen sopimuksen osalta tilannetta tämän tarkemmin.

Suomen teleoperaattorimarkkinalla Telian tilaajamäärät ovat niin mobiililiittymien kuin kiinteiden verkkoliittymien osalta pudonneet yhdestä kahteen prosenttia vuoden takaiseen Q1-neljännekseen verrattuna. Näin myöskään Telian toiveet siitä, että Liigan tv-oikeudet toimisivat sisäänheittäjänä yhtiön muulle tuotevalikoimalle eivät näytä ainakaan tällä hetkellä toteutuvan.

» Lähetä palautetta toimitukselle