Liiga käynnistynee pääkaupunkiseudulla ilman lohko- ja turvavälivaatimuksia − Rajoitukset voivat höllentyä myös muualla Etelä-Suomen avin alueella

LIIGA / Uutinen
Etelä-Suomen avi pohtii lohko- ja turvavälivaatimuksista luopumista. Kuvituskuva.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistautuu höllentämään sisätiloissa järjestettävien pääkaupunkiseudun yleisötapahtumien terveysturvallisuusvaatimuksia. Päätöksiä asiasta tehtäneen juuri ennen Liigan runkosarjan alkua.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti tiistaina harkitsevansa yleisötapahtumien terveysturvallisuusvaatimusten lieventämistä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti keskustelussa pohditaan mahdollisuutta luopua sisätiloissa järjestettävien yleisötapahtumien niin kutsutusta lohkovaatimuksesta sekä kahden metrin turvavälivelvoitteesta.

Koronakoordinaatioryhmä tarkastelee rajoituskokonaisuutta vielä torstaina, ja päätöksiä pääkaupunkiseudun yleisötapahtumien rajoitusten höllentämisestä voidaan odottaa ensi viikon alussa − siis juuri Liiga-kauden alkamisen alla.

− Valmistaudumme tekemään mahdollisimman nopeasti päätöksen, jossa lohkovelvoitetta ja kahden metrin turvavälivelvoitetta sellaisenaan ei enää ole, linjaa Etelä-Suomen avin aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen avin tiedotteessa.

Lohkojen sijaan terveysturvallisuudesta huolehditaan hallikapasiteetin rajoittamisella

Avin mietintöjen perusteella lohkovaatimukselle ei ole perusteita alati paranevan rokotekattavuuden vuoksi, kunhan terveysturvallisuudesta voidaan huolehtia muulla tavoin, kuten hygieniavelvoitteista huolehtimalla sekä ruuhkan ja tungoksen välttämisellä yleisökapasiteettia rajoittamalla:

− Olemme jo viime viikolla linjanneet, että epidemiatilanteen niin salliessa yleisötilaisuuksien terveysturvallisuutta voidaan parantaa asettamalla tilaisuuksille suhteellinen enimmäishenkilömäärä. Tilaisuuksissa voisi jatkossa olla esimerkiksi 50 tai 75 % enimmäishenkilömäärästä, Nikunen jatkaa.

Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien turvavälivelvoite on toistaiseksi voimassa koko Uudenmaan ohella Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kohdalla rajoitusten höllentämisen mahdollisuutta arvioidaan alueellisten koronakoordinaatioryhmien mietinnöissä vielä tällä viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle