Liiga ja Jääkiekkoliitto jakoivat tunnustusta kauden parhaimmistolle − Lehtisestä paras maalivahti, Björkqvististä paras tulokas

LIIGA / Uutinen
Lehtinen valittiin myös tähdistökentälliseen.
Kuva © Timo Savela
Liiga jakoi tutusti tunnustusta kauden parhaille. Tässä kattaus kaikista palkituista eri kategorioissa.

Liigakausi 2020−21 päättyi Lukon mestaruusjuhliin. Kauden päätteeksi Liiga ja Jääkiekkoliitto jakoivat palkintoja niin ansioituneille pelaajille, valmentajille, tuomareille kuin journalisteillekin.

Liigan palkitut tuomarien osalta olivat parhaana päätuomarina Lassi Heikkinen ja parhaana linjatuomarina Markus Hägerström. Jääkiekkoliiton valinta parhaaksi erotuomariksi ja näin Keijo Pehun Viheltäjäpatsaan voittajaksi oli Anssi Salonen.

Parhaan valmentajan titteli meni mestariluotsi Pekka Virralle, samoin kuin Jääkiekkoliiton  mestarivalmentajalle myöntämä palkinto. Hän sai myös Jääkiekkoliiton President's Trophyn, joka on kunniapuheenjohtaja Kai Hietarinnan lahjoittama erikoispalkinto.

Merkittävästä kiekkoteosta jaettava Kalervo Kummolan lahjoittama erikoispalkinto, Kalen Kannu, meni tällä kertaa TPS-päävalmentaja Raimo Helmiselle.

Pelaajapalkinnoista Lassi Lehtinen nappasi parhaan maalivahdin palkinnon ylivoimaisella äänimäärällä. Lukko-vahti sai 60 toimittajan äänestyksessä 277 ääntä, kun kakkoseksi tullut Andrei Karejev sai 59 ääntä. Pisteytyys meni siten, että ykkösehdokkaalle annettiin viisi, kakkosehdokkaalle kolme ja kolmosehdokkaalle yksi piste.

Raumalaisten Robin Press palkittiin parhaana puolustajana ennen joukkuekaveriaan Vili Saarijärveä ja HPK:n Elmeri Erosta. Eronen sen sijaan sai Raimo Kilpiön nimeä kantavan herrasmiespelaajan palkinnon.

Parhaan tulokkaan titteli meni päättyneen kauden osalta KooKoon Kasper Björkqvistille, jonka vanavedessä olivat Ilveksen Roby Järventie ja TPS:n Ruben Rafkin.

Tähdistökentälliseen pääsivät maalivahti Lehtinen, puolustajat Press ja Saarijärvi sekä laitahyökkääjät Sebastian Wännström ja Josh Kestner. Keskushyökkääjän paikan sai runkosarjan pistepörssin vienyt Petri Kontiola.

Journalisteille myönnettävistä palkinnoista Jouko Auteron mukaan nimetyn Vuoden jääkiekkotoimittajan palkinnon sai selostaja Jani Alkio ja Vuoden kiekkotekona palkittiin Mestiksen "Häpeä pois kypärästä" -kampanja.

» Lähetä palautetta toimitukselle