Liiga-avauksessa kuohuu: Maalihylkäys maalivahdinhäirinnästä tarkastuksen jälkeen

LIIGA / Uutinen
Jesse Puljujärven Kärpät kohtaa HPK:n.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Liigakauden avauksessa nähtiin heti kuohuttava tilanne tuomarien hylätessä HPK:n kolmannen osuman maalivahdin häirintänä.

Kotijoukkueen Miro Karjalainen iski näyttävän kuvion päätteeksi kiekon verkkoon vieden isännät ottelussa 3–2-johtoon, mutta maali hylättiin HPK-hyökkääjä Tommi Tikan ajautuessa Kärppävahti Justus Annusen päälle kaataen hänet. Tilanteesta tuomittiin Tikalle kahden minuutin rangaistus estämisestä.

Tilanne herätti erityistä parranpärinää, sillä kontaktin syntyessä Kärppävahti oli sijoittuneena selkeästi maalialueen ulkopuolella.

Viime kaudella maalivahdin häirintään kohdistuneet tilanteet herättivät paljon keskustelua ja pitkittyneitä videotarkastuksia. Liiga päätyikin täsmentämään sääntökirjaa alkaneelle kaudelle.

Uuden linjauksen mukaan fyysisen häirinnän osalta maalialuetta käsitellään edelleen kolmiulotteisena alueena. Kontaktikohta on ratkaiseva tekijä tulkittaessa tapahtuuko kontakti maalivahtiin maalialueen sisä- vai ulkopuolella.

Jos pelaaja on normaalissa vahinko- tai pelitilannekontaktissa maalivahtiin maalialueen ulkopuolella, tilannetta ei tulkita maalivahdin häirintänä.

Vihellys oli ensimmäinen linjanveto uudesta sääntötulkinnasta.

Telian video tilanteesta:

Muokattu 12.9.2019 kello 20.52: Artikkeliin linkitetty video on Telian. Mikäli video ei näy, kyse on todennäköisesti Telian tietoisesta ratkaisusta tai teknisestä ongelmasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle