Lightning sorvasi Brayden Pointille jättisopimuksen, jolla hän liittyy Kutšerovin ja Vasilevskin seuraan

NHL / Uutinen
Point pelaa nykyisen sopimuksensa jälkeenkin Lightningissa.
Kuva © Getty Images
Tampa Bay Lightning kiinnitti yhden tärkeimmistä pelaajistaan jättimäisellä sopimuksella, jonka arvo on 76 miljoonaa dollaria.

Tampa Bay Lightning on solminut keskushyökkääjä Brayden Pointin, 25, kanssa jättimäisen, kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sen kokonaisarvo on 76 miljoonaa dollaria eli Point tienaa keskimäärin 9,5 miljoonaa dollaria kaudessa. Kanadalaisella on vielä vuosi jäljellä nykyistä sopimustaan, joka tuo hänelle 6,75 miljoonan dollarin kausiansiot.

Pointin tuore jatkosopimus alkaa siis kaudesta 2022−2023, ja tuolloin hänestä tulee kolmas Lightning-pelaaja, joka tienaa keskimäärin 9,5 miljoonaa dollaria kaudessa. Venäläiset Nikita Kutšerov ja Andrei Vasilevski tienaavat keskimäärin saman verran.

Raketin lailla NHL:ään noussut Point on Lightningin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2014. Ennen ensimmäistä NHL-kauttaan kanadalainen pelasi vasta juniorisarja WHL:ää. Kaksi Stanley Cupia avainroolissa voittanut Point on tehnyt 351 NHL:n runkosarjaottelussa 310 tehopistettä.

Pudotuspeleissä tahti on ollut vieläkin hurjempi: 67 ottelussa on syntynyt 36 maalia ja 73 tehopistettä. Point on voittanutkin kahden edellisen pudotuspelirupeaman maalipörssin − kummallakin kerralla hän latoi 14 osumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle